E-felvin kevesebb pontom van mint számítottam. Ezt meg lehet fellebbezni?
Én is hasonló helyzetben vagyok, nekem is hárommal kevesebb pontom van, mint számítottam. Elküldtem egy felülvizsgálati kérelmet, de nem sok reményt fűzök hozzá, mivel másnap felhívtam az Oktatási Hivatalt, akik tájékoztattak, hogy január elsejétől életbe lépett egy kormányrendelet, mely szerint valóban csak a bizonyítványban szereplő eredményekből lehet átlagot számolni.
"Az érettségi vizsgabizonyítványban szereplő vizsgaeredmények közül a négy kötelező és egy szabadon választott érettségi vizsgatárgy százalékos eredménye átlagát egész számra kell kerekíteni."
Én egy tavalyi érettségimet javítottam, amiért fizettem is. A probléma az egésszel az, hogy semmiféle tájékoztatás nem volt erről a változtatásról, még az általam megkérdezett tanárok, igazgatóhelyettesek sem tudtak a dologról.
A teljes rendelet itt olvasható: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!