Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » E-felvin kevesebb pontom van...

E-felvin kevesebb pontom van mint számítottam. Ezt meg lehet fellebbezni?

Figyelt kérdés
Fizikából két eredményem van, kalkulátorba pont fordítva írtam be magam /véletlen/ a bizonyítványként az egyiket, másikat tanúsítványként, és így az érettségi átlageredményem 3mal kevesebb lett. Csak a bizonyítványba bekerültekből átlagolhatnak, vagy mi a szösz? Ilyenről én nem találtam sehol leírást, igazgatói "utasításra" került az emeltem a bizonyítványba, mert így szebben néz ki állítólag. Nem gondoltam volna, hogy kevesebb pont jár érte, remélem csak elnéztek valamit. Köszönöm a válaszokat!
2013. júl. 15. 16:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Azt számítják be, amivel több pontod van. Beírod ide is az eredményeidet?
2013. júl. 15. 16:33
 2/9 A kérdező kommentje:
elküldöm privátba! Azért nem teregetem ki a szennyest:D
2013. júl. 15. 16:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Az érettségi átlagba azt számolják csak, ami a kék fedeles bizonyítványodban szerepel.
2013. júl. 15. 17:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Más ilyen kérdés is volt már itt a gyakorin, és az illető írt is a felvinek, igen az érettségi átlag szigorúan a bizonyítványban szereplő jegyek adják.
2013. júl. 15. 17:58
 5/9 A kérdező kommentje:
hát ezt nagyon jó utólag megtudni, azt az infót kaptam még mikor be kellett íratni, hogy tökmindegy, de akkor nem... Köszi a válaszokat!
2013. júl. 15. 22:24
 6/9 A kérdező kommentje:
akkor meglátásotok szerint tök fölösleges lenne fellebezést írnom?
2013. júl. 16. 17:57
 7/9 anonim ***** válasza:
próbát megér
2013. júl. 17. 01:40
 8/9 anonim válasza:

Én is hasonló helyzetben vagyok, nekem is hárommal kevesebb pontom van, mint számítottam. Elküldtem egy felülvizsgálati kérelmet, de nem sok reményt fűzök hozzá, mivel másnap felhívtam az Oktatási Hivatalt, akik tájékoztattak, hogy január elsejétől életbe lépett egy kormányrendelet, mely szerint valóban csak a bizonyítványban szereplő eredményekből lehet átlagot számolni.

"Az érettségi vizsgabizonyítványban szereplő vizsgaeredmények közül a négy kötelező és egy szabadon választott érettségi vizsgatárgy százalékos eredménye átlagát egész számra kell kerekíteni."

Én egy tavalyi érettségimet javítottam, amiért fizettem is. A probléma az egésszel az, hogy semmiféle tájékoztatás nem volt erről a változtatásról, még az általam megkérdezett tanárok, igazgatóhelyettesek sem tudtak a dologról.

A teljes rendelet itt olvasható: [link]

2013. júl. 19. 11:38
 9/9 A kérdező kommentje:
fellebbeztem, és elfogadták! köszönöm a válaszokat!
2013. júl. 22. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!