14 éves lány vagyok, azaz most leszek 9-es. Ha most közgazdaságot fogok tanulni később mehetek egyetemre más szak irányba nem?
Emelt szintű nyelvvizsga nincsen. Emelt szintű érettségi viszont igen, ami nagyjából egy középfokú nyelvvizsgának felel meg, de gondolom Te inkább a felsőfokra gondoltál.
Az, hogy most tanulsz valamit gimiben/szakközépben, még nem jelenti azt, hogy később is azzal kell majd foglalkoznod. Én német nemzetiségi gimibe jártam, osztályom több, mint a fele germanisztika, meg hasonló szakra jár, én orvosira. Úgyhogy természetesen bármilyen irányba mehetsz tovább, ez csak rajtad múlik.
Én angol spec.en voltam,azért választottam azt,mert a nyelv fontos.Minél hamarabb le akartam tenni. Aztán utolsó év előtt előrehozottaztam belőle,így utolsó évben nem is tanultam,hanem a kémiára és bioszra tudtam koncentrálni.Szerencsére abban is kiemelkedő volt a sulim,így mehetek nagy valószínűséggel orvosnak.
Mondjuk a közgáznak nem sok köze van az orvosihoz. Ahhoz,hogy bekerülj orvosira ma már mindkettőből emelt szinten kell érettségizni.Emiatt én hasznosabbnak tartanám,ha inkább rájuk fordítanád az időt,mintsem olyanra,amivel úgysem mész tovább,mert akkor elvileg nem közgazdász vagy ilyesmi szeretnél lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!