Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyek ezek a középiskolák?...

Melyek ezek a középiskolák? Tudtok módszereket?

Figyelt kérdés
Most hetedik osztályos tanuló vagyok, és az év elején hiányoztam 2 hetet. MOst nagyon rossz jegyeim vannak, mert nem tudtam bepótolni a hiányzást! AZ ellenörzőmben van 7 kettes 1 egyes, és egy ötös. Én informatikus szeretnék lenni. Nagyon aggódom, hogyha nem csinálok valamit gyorsan, akkor nem lehetek informatikus, mert sehova sem fognak felvenni. Tudnátok tanulási módszereket mondani?? És olyan középiskolákat, amelyekhez nem kellenek túl jó jegyek!! Előre is köszi!
2009. okt. 18. 22:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Figyu! Először is: csak lazán! Ne idegeskedj! Próbáld meg az eddig tanultaknak a _lényegét_ megtanulni! (És a tanulás az értelem szerinti tanulás legyen, ne pedig magolás, mert annak nincs sok értelme/haszna.)

Másrészt hetedikben az év végi eredmény számít. A tapasztalat meg az, hogy az első félévet a legtöbb tanár (nagyon helytelenül, de számodra ez most pont előny) nem igazán számítja be az év végi jegybe. Szóval ne keseredj el, ezzel még simán lehetsz akár ötös is.

Harmadrészt: nem azon fog múlni az informatikusi pályád, hogy mennyire "menő" gimibe vesznek fel. Van, hogy egy kevésbé híres szakközéppel még jobban is jársz. Tudod, az erős suli nem mindig attól erős, mert olyan jól tanítanak benne. Sőt!...

És még akkor is: ha megvan egy informatika érettségid, azzal már felvételizni tudsz akármelyik infó szakra. Szerencsére nem úgy megy a főiskolai/egyetemi felvételi, mint anno nálunk, hogy minden vackot beleszámítottak, aminek köze sem lesz a leendő szakmádhoz. Most 1 vagy 2 érettségitárgyból kell jól teljesítened, és megvan a felvételi. Meg aztán addig még nagyon sok víz le fog folyni a dunán.

Végül egy jótanács: legközelebb amikor hiányzol, még ha nem is tudod, mit tanultak a többiek (amit azért az internet, email, iwiw és msn korában nehezen hiszem, hogy ne tudnád kideríteni), akkor is tanuld meg a következő anyagot, mert valószínű, úgyis azt fogják venni.

2009. okt. 18. 23:00
 2/3 anonim ***** válasza:

Nyugi, a 7. félévi jegyek még nem számítanak, majd csak az évvégiek.

Majd a második félévben jobban ráfekszel a tanulásra, hogy jók legyenek az évvégi jegyeid, és akkor nem lesz gond, ne aggódj!:)

19/L

2009. okt. 18. 23:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!!!!!!!!
2009. okt. 26. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!