A 8. os kémia pótvizsgán miket kell legjobban tudni?
A tanár nem mondta meg hogy miből kell készülnöd?
Egyébként tanár függő...
Félsz, hogy feleslegesen tanulsz meg valamit? :D
Nyilván egész évben ettől féltél, és ezért tartasz most itt...
Amúgy meg napi két óra nem valami sok, ennyi idő alatt nem kell attól félned, hogy bármi "feleslegeset" megtanulnál...
Muszáj minden anyagrészt mmegtanulnod mert nem tudhatod előre, pont mit fog kérdezni.
Legalábbis úgy van nagyobb esélye annak, hogy át tudsz menni
Ha én tanár lennék, akkor biztosan kérnék reakcióegyenleteket is a vizsgán. Nálunk (már jópár éve) az nem kaphatott még 2-est sem, aki nem tudott egyenletet rendezni.
Nem tudom azt sem, hogy melyik könyvből tanultatok, úgy könnyebb lenne tanácsot adni, de az előző válaszolóknak mindenféleképpen igaza van. Sajnos tényleg mindent meg kell tanulnod. Gondolom majd tételek közül kell húznod. Én biztosan tennék bele valami olyasmit, hogy fémek általános jellemzése, akkor közömbösítés (ide biztosan kérnék reakcióegyenleteket), lenne benne oldatos feladat, ilyen százalékszámítós (nem tudom, hogy ez 8.-os anyag-e), hát meg akármelyik elemet kiválasztanám a könyvből (mondjuk Ca, Na, K, S, O) és kérdezném róla a következőket: fizikai tulajdonságai (színe, szaga, halmazállapota), égése, reakciója más elemekkel (pl. vasnál: Fe + S) vagy ilyesmiket.
Ne csak ez alapján tanulj, tényleg mindent át kell nézned, ha biztosra akarsz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!