Felvételinél hátrányos helyzet miatt hány pluszpontot kapok?
Egyik ismerősömtől kaptam egy 2011-es felsőoktatási tájékoztatót, abban azt írják, hogy 20 pont jár érte, de a felvin azt találtam, hogy 40 pont. Megváltoztatták a törvényt és már 40 pont jár érte vagy én értelmezem rosszul?
-Egyébként azért kapnám mert középiskolai tanulmányaim során a rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítottak, a jegyző védelembe vett.-
Erre kicsit sokallanám azt a plusz 40 pontot, ezért tettem fel a kérdést.
20 pont jár érte.
Halmozottan hátrányos helyzetűnek jár a 40 plusz pont.
és hogy alátámasszam idézet a Felviről:
"Előnyben részesítés jogcímén (azaz hátrányos helyzetért, tartós nevelésbe vételért, árvaságért, fogyatékosságért, gyermekgondozásért összesen) jogcímenként és összesen 40 többletpont adható."
és itt egy táblázat is hozzá szintén a Felviről:
Bocs tényleg megváltozott a dolog, és 40 pont jár egységesen, nem hozza külön a felvi hogy hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű.. (de nem régen annyi szent, mert még pár hete is a 20 és 40 pontos variáció volt a hivatalos verzió)
Tehát kedves kérdező 40 pontot fogsz kapni pluszban, ha nem olyan helyre jelentkezek ahova kell a 2 db. emelt érettségi, mert ott ugye semmilyen plusz pontot nem tudsz kapni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!