Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy tanuljak, hogy én legyek...

Hogy tanuljak, hogy én legyek a legjobb az osztályomban?

Figyelt kérdés

Tizedikes vagyok és idáig sem volt gond a jegyeimmel. Három négyes volt a bizimben, a többi mind ötös. Az a baj, hogy van egy csaj az osztályban, aki mindig szekál, hogy sosem leszek jobb nála, meg ilyenek. Most is oda volt két hétig nyaralni, visszajött és kipuskázva a kémiát megírta ötösre! Míg én hiába tanultam, csak hármas lett.

Szóval lécci segítsetek! Hogy tanuljak, hogy lekörözzem ezt a lányt? Mennyit? Hogyan? Mikor?

2009. okt. 18. 09:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt kéne megértened, hogy nem a másik csajnak tanulsz, hanem magadnak.

Igen, van olyan, hogy valaki semmit nem tesz az eredményért, mégis eléri. Na és? Te a saját jegyeiddel foglalkozz. Nem jó, ha te is ráállsz a puskázásra, mert felsőoktatásban visszaüt (bár ott is lehet, csak nehezebb).

Tanulni majd úgyis ott tanulsz meg, napokat, heteket egyfolytában, különben kivágnak. De legalább ott csak olyasmit kell megtanulni, ami nagyjából érdekel, hiszen azért mentél arra a szakra.

2009. okt. 18. 09:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez a csaj csak puskázással tud jobb lenni, akkor mi a kérdés? Mit kezdene érettségin, mond meg neki, hogy ő csak tisztességtelen módon tud jobb jegyeket szerezni.
2009. okt. 18. 09:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én úgy tanulok, hogy sokszor elolvasom az anyagot, és akkor biztos rám ragad, tudni fogom miről van szó.

Utána mindig elismétlem, persze a saját szavaimmal is, nehogy leragadjak egy mondatnál, mert ugyanúgy akarom vissza idézni, ahogy le volt írva. :)

Plusz, ha nagyon bonyolul vagy száraz a téma, van úgy, hogy jegyzetelek, leírom újra egy külön füzetbe, az is segít.

Csinálhatsz magadnak mini kérdéseket, teszteket, abból, ami nehezen marad meg, és akkor biztos megmarad, mert eszedbe jut dogánál, hogy: "igen, ebből volt egy teszt kérdésem!".

Nekem kicsit olyan fotografikus memóriám van, tehát szoktam olyanra emlékezni, hogy az X kérdésre a válasz, a bal oldalon lenn volt, az Y téma után. :D

Én így szoktam tanulni, eddig csak 5-ösöm van (régen mindig 2-es voltam, mert nem tanultam) nem kötelező megfogadni, csak ha szeretnéd. :)

20/N

2009. okt. 18. 09:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Azért még írhattok! :)
2009. okt. 18. 10:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én úgy tanulok,hogy elolvasom az anyagot minimum 5x,de inkább 10x.Ezután visszamondom,ha nem tudom visszamondani lejegyzetelem a lényeget.Én így tudom a legjobban megjegyezni,mert látom,hallom és írom is:)

A Te eredményed nagyon jó,becsületesen szerzed meg minden egyes jegyedet.A másik csajnak meg mond meg,hogy ami ő csinál semmi jóra nem vezet,mert ő fogja megszívni.Lehet,hogy nem Te vagy a legjobb tanuló,de Te ezzel a hozzáállással többre viszed majd,mind a másik csaj.Te becsületesen megtanulod amit kell,ő puskáz.Te tudod az anyagot,ő nem.

Szóval ki jár jobban?Te,még akkor is ha nem Te vagy a legjobb tanuló:)

14,5/L

2009. okt. 18. 11:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs legjobb tanulási módszer, mindenkinél egyéni. A humán tárgyakat be kell biflázni, a történelemnél jó, ha csinálsz egy kivonatot a fontosabb évszámokról, eseményekről, aztán ha azt már tudod, akkor azt már fel tudod tölteni dumával.

A reál tárgyaknál fontos, hogy megtanulj jó jegyzetet készíteni (ennek később is nagy hasznát veszed), és fontos, hogy mindig meg kell érteni mindent, ott nem sokra mész azzal, ha valamit bemagolsz.

2009. okt. 18. 14:23
 7/10 bumbi02 ***** válasza:
100%
legegyszerübb tanulás hogyha odafigyelsz az órákon és jegyzetelsz, azzal is már rád ragad az anyag fele... otthon meg át kell olvasni 1-2x hogyha ismeretlen és aztán vázlatot csinálni belöle, értelmezni nem csak bemagolni... h ha magolod akkor kb az a hnapi dogára lesz csak elég, utána lévőre nem.. és kémia pedig tipikus olyan tantárgy hogy 3 hónap mulva is kell tudnod amit épp vesztek:)
2009. okt. 18. 14:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Auditív memóriám van, így én hangosan tanulok. A tananyagot mindig felmondom mp3-ra aztán onnan hallgatom vissza. Nagyon hasznos, legalábbis nekem sokat segít.
2009. okt. 18. 15:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Tanulj, de ne a versenyszellem miatt akard azt a lányt lekörözni! Ne azért tanulj, hogy nála legyél jobb. amúgyis hülyeség a rivalizálás. De megmondom: Te már most sokkal jobb vagy nála!! még ha nem is a jegyek tekintetében, de akkor is jobb vagy nála.

Ne puskázz, én se szoktam. Jobb a becsületesség :)

2009. okt. 20. 21:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ha jól számolom, 16 évesek lehettek. Ez középiskola, nem óvoda....

Mi az, h azzal szekál, h sosem leszel jobb nála. Az ilyen megjegyzéseket azért teszi, mert téged ezzel fel lehet spanolni. Ha le se sz*rnád, nem piszkálna.

Egyébként, ne miatta akarj te marhára tanulni, hanem magad miatt. Ahogy írtad, tök jók az eredményeid, nincs mi miatt rosszul érezned magad. Egyszerűen ne vegyél tudomást erről a lányról. Tanulj úgy, ahogy tudsz, és kész. A legvégén úgyis te jársz jobban. Ezt már írta vki előttem, de érettségin szerencse kérdése, h tudsz -e puskázni, v nem. Meg a legtöbb tárgyból felesleges puskával készülni, mert akkora az anyagmennyiség, amiből kérdezni tudnak, h teljességgel felesleges ilyeneken gondolkozni.

Szóval no para, és csak és kizárólag magadnak akarj megfelelni.

2009. okt. 20. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!