Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Levelező hallgatónak fizeti a...

Levelező hallgatónak fizeti a TB-t az egyetem?

Figyelt kérdés

Elég spéci helyzetben vagyok, doktori képzés után még ráhúzok egy évet. Ezt az egyetemem (BME) egy jó kis ösztöndíjjal segíti is, szóval megélek, csak a disszertáció megírásával kell törődnöm (magyarán nincs munkahelyem, uazt csinálom, amit eddig).

Ennél a pontnál jött a költői kérdés: "Na én most mi vagyok?". Diák nem, véget ért a PhD képzés... Alkalmazott nem, senki nem vett fel... Munkanélküli? Az egyetem közölte, hogy diák, még diákigazolványt is ad. Igen ám, de tegnap kisült, hogy levelezős lesz az a diákigazolvány. A kérdés ezek után adott: fizetik a TB-m, vagy szeptember óta nincs biztosításom, csak "elfelejtettek" szólni?

U.i.: A dékánis néninek halvány segédfingja nincs semmiről, egyszerűbb itt megkérdezni...

2009. okt. 16. 13:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem jár tb levelezősöknek. egyébként nekem se szóltak. Fél évig rohangáltam tb nélkül, mire kiderült...
2009. okt. 16. 13:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Onnantól kezdve nincs a tb-d fizetve, amikor lejárt a nappalis diákod. (vagy le fog járni) Senki nem fog értesíteni, hogy nem fizeted a tb-d, nem kapsz tőlük levelet, hogy legyél szíves fizetni. Neked kell utánajárni, kérvényezni, hogy magadnak fizeted a tb-t.
2009. okt. 16. 14:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Egyébként az apehhoz kell menni, kitölteni egy nyomtatványt (valahova ki van rakva, nem bent fogják adni) és kapsz egy vagon csekket amit havonta kell fizetned. 4500 Ft

Első voltam.

2009. okt. 16. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!