A bölcsészettudományon belül az irodalomtudomány vagy a színháztörtnet a jobb? Milyen munkájuk lehet azoknak, akik elvégzik?
Sziasztok!
11.-es vagyok, és érdekelne néhány dolog, szeretném lassan eldönteni, hova tovább. Az iskolában a magyar és az idegen nyelvek az erősségeim, nagyon szeretem az irodalmat, a művészeteket, főleg a színházat.
Egyetemen magyar alapszakon szeretnék tanulni (bár ez is még csak egy elképzelés), de nem tudom, hogy pl. mit csinál az, aki az irodalomtudományon végzett. Irodalmi műveket elemez? De erre egyáltalán van igény? És a színháztörténettel mi a helyzet?
Köszönöm annak, aki segít! :)
tárárárá. vártam, hogy elhangozzon, valami konkrét szakma :D
magyarral a legtesthezállóbb, aminek mehetsz, az a magyartanár. kézenfekvő, szerintem neked még teshezálló is.
viszont a #2 ismételném csak: nagyon jónak kell lenned, hogy el tudj ilyennel helyezkedni. vmi nevesebb bloghoz, vagy híroldalhoz, bármihez szegődhetnél cikkírónak, hogy legyen később referenciád, gyakorolhasd, kipróbálhasd, hogy egyáltalán alkalmas vagy-e rá.
ha megnézed a felvi.hu oldalát a magyartanár képzéshez ezt írják:
valóság: [link]
álom:
természetesen alapdiplomával nem tudsz elhelyezkedni, ha magyarral kapcsolatos dolgot keresel. aztán pedig a szakirányodnak megfelelően kereshetsz munkát: kritikus, dramaturg, fordító, korrektor stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!