Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy néz ki egy anatómia...

Hogy néz ki egy anatómia számonkérés az orvosin? (vizsgák, demók)

Figyelt kérdés
Ill. hány félévig tanulják a hallgatók?
2013. júl. 1. 15:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyetemfüggő.

Nálunk 4 féléves volt (de azt hiszem át akarják alakítani 3 félévesre). A demók szóban voltak a gyakorlatvezetőnél, a kollokviumok írásban, a szigorlat szóban.

2013. júl. 1. 16:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is egyetem ill intézetfüggő, én a SOTE Humánmorfológiai Intézetéről tudok írni (az évfolyam fele másik intézetnél tanul és ott más a számonkérés módja is).

Az anatómia 4 féléves tárgy:

- 1. félév: csonttan, izomtan, ízülettan, végtagok (ezen erek idegek is)

- 2. félév: zsigertan

- 3. félév: neuroanatómia

- 4. félév: tájanatómia, szeletanatómia

Bonctermi demón mindig az aktuális anyagrészhez tartozó preparátumok vannak a teremben, jön egy vagy két vizsgáztató tanár és szóban történik a demózás, kivéve a 3. félévben, ott gombostűvel megjelölt beszámozott anatómiai képleteket kell megnevezni - ez írásbeli demó.

Szövettan demó írásbeli, ill. vetítés során néhány másodpercig mutatnak képeket és arról kell különböző sejteket vagy mondjuk szövettani struktúrákat azonosítani

kollokviumnál és szigorlatnál is ugyanaz a vizsga felépítése: szóbeli résszel kezdődik, írásbelivel folytatódik.

szóbeli:

-boncterem (ált. 3 különböző témakörben preparátumon)

-szövettan (itt metszeteket kell felismerni és azokról beszélni)

(- 1. félévben és szigorlaton sejttan vizsga is van: itt tételt kell húzni és egy EM képről beszélni)

írásbeli:

- képes/táblázatos/felsorolós az adott félév témaköréből

- embriológia/fejlődéstan

röviden ennyi :)

2013. júl. 1. 16:45
 3/4 A kérdező kommentje:
Engem az érdekelne még, hogy az anatómián (de úgy általánosságban az egyetemen) a megtanultaknak a gyakorlatban hanyad részét használják az orvosok? Remélem még válaszoltok. Köszönöm :)
2013. júl. 1. 17:08
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az anatómiának igen nagy részét már következő évben elfelejted. Utána persze tárgyanként egy-egy része megint előjön, meg az alapokat tudja az ember.

Az meg, hogy utána mekkora és melyik részét használod, szakterülettől függ.

2013. júl. 1. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!