Ha nem vettek fel egyetemre, mihez érdemes kezdeni, hogy hasznosan teljenek a hónapok?
Szinte minden okj-s szakmára azt mondják, azt olvastam, hogy semmit nem ér, nem lehet vele elhelyezkedni. Pedig találtam olyat, ami tetszik, de minden oldalon azt mondják az emberek, hogy kuka, kamu szakma (ügyviteli titkár).
Akkor mégis mit lehet manapság tanulni, aminek VAN ÉRTELME EBBEN AZ ÉLETBEN?
Lány vagyok.
Én sajnos a jövőm szempontjából elszúrtam a középiskolás éveimet, mert csak egy középszerű iskolába jártam. Hiába voltam végig kiemelkedően jó tanuló, hiába voltam osztályelső, hiába végeztem jelentős közösségi munkát, ezekkel mind-mind kitörölhetem a popómat, mert nem kaptam kellő tudást. Ezért most nem is vennének fel államilag támogatott képzésre, költségtérítésesre nem is jelentkeztem, mert nem lenne miből kifizetni. Még a megélhetés más városban is lehet, hogy gondot okozna anyagilag, nemhogy a 200.000Ft körüli tandíj félévente.
Ezért most egy másik iskolába megyek, ahol 2 évig pénzügyi számviteli ügyintézőnek fogok tanulni, bár ezzl önmagában még nem fogok sokra menni. Viszont ez egy sokkal színvonalasabb iskola, magas színvonalú az oktatás is. Ezt az időt pedig arra szeretném felhasználni, hogy nyelvvizsgát tegyek németből, ill. felkészüljek a szintemelő érettségire. A 2 év után pedig jelentkezem egyetemre, ahova nagyobb eséllyel be is kerülök, ha van egy jó emelt szintű érettségim és nyelvvizsgám. :)
Egyébként nem baj az, ha több lábon áll az ember. Később megpróbálhatod újra az egyetemet, addig pedig tanulhatsz egy jó szakmát. Érdemes keresgélni, biztos találsz olyat, ami tetszik és még el is lehetne vele helyezkedni. Az okj után pedig, ha szeretnél jelentkezhetsz újra egyetemre, persze ahhoz valószínűleg kell szintemelő vagy javító érettségi, nyelvvizsga vagy valami, hogy több pontod legyen.
A másik alternatíva, hogy megpróbálsz munkát keresni és dolgozol, s a következő évben jelentkezel újra az egyetemre.
nyelvet tanulni, kimenni külföldre, okj-t csinálni
még ha azt is mondják, hogy nem ér semmit, érdemes megcsinálni, mert van egy csomó, ami 21 éves korig ingyenes + kapsz addig diákigazolványt
az első válaszolónak pedig üzenném, hogy a felkiáltó és a felszólító mondatok végére teszünk felkiáltójelet, nem az összes modalitásúra...
+óhajtó még mielőtt valaki beleköt
egyébként akiket én ismerek, azok vagy csak tanultak az érettségire vagy kimentek külföldre
szerintem egyébként azzal járnál a legjobban
ha van lehetőséged rá, akkor menj ki egy évre szerintem, én ezt tenném
Németet tanultam eddig, több, mint 10 évig, felsőfokú nyelvvizsgám van belőle. E mellé szeretnék még egy nyelvet.
Nagyon vonz az irodai környezet, szeretnék mindent tudni, ami a cégek irodai vezetésével kapcsolatos, amit egy irodában tenni kell és amire figyelni kell. Sok cégnél elvárás már a nyelvtudás, ezért gondolom, az nem rossz ötlet, hogy tanuljak még nyelvet. Ezen kívül számítógépes rendszereket ha meg tanulnék használni, mivel már mindenhol azzal dolgoznak, talán az is segíthet. Mit gondoltok erről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!