Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz gépészmérnöki...

Mennyire nehéz gépészmérnöki szakon a matek?

Figyelt kérdés

Jó eséllyel szeptembertől erre a szakra fogok járni és érdekelne , hogy mennyire húzós az 1. év , főleg a matek érdekelne. Sok mindent hallottam már ismerősöktől is, meg olvastam róla , de még mindig nem igazán tudom elképzelni , hogy mennyire teljesíthető. Egyik ismerősöm pl. 1 évet csúszik most a matek miatt , de ő azt mondta , hogy ha többet tanult volna meg lehetett volna (pedig nem egy link emberről van szó) , vannak még ismerőseim , kb. hasonló képességekkel , köztük van olyan akinek meg lett , meg itt az oldalon is valaki utólag azt mondja , h nem volt vészes , akik matek szakra járnak , azok szerint vicc , valaki szerint maga a pokol. Egyszóval nem tudom hova tenni az egészet. Magamról annyit , hogy 19 éves vagyok , matekból és fizikából is középszintűztem , 5-ös lett mindkettő , meg idén szakmát szereztem , arra az esetre ha vmi gáz lenne az egyetemmel , bár remélem nem lesz. Deriválást , integrálást nem tanultunk középiskolában , de van egy könyvem (Obádovics matemamatika) ebbe azért belenézegettem a témákba , hogy legyen róla vmi fogalmam. Hát komolyabb példákat nem igazán tudnék megoldani , de legalább van fogalmam róla h mi micsoda meg mire jó , a semminél talán ez is több , most nyáron még tervezem még jobban beleásni magam. A kérdés az lenne , hogy mi a legfontosabb ennél a mateknál ? A szorgalom , gyakorlás , vagy a képességek. Pl. egy 3-as matekos ha sokat gyakorol , rendszeresen készül meg tudja csinálni vagy esélytelen ?

Köszönöm a válaszokat!

2013. jún. 29. 12:00
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszi neked is , egyébként a középiskolám igazgatója , aki szintén BME-n végezett villamosmérnök , és abba az iskolába járt , aminek most éppen az igazgatója már közel 20 éve , ő is azt mondta , most hogy így visszaemlékszem , hogy kell egy nagyon biztos alap , meg rengeteg szorgalom.

Szeptembertől majd magam is megtapasztalom.

Kösz a válaszokat !

2013. júl. 4. 11:36
 12/16 anonim válasza:
Végül hogy megy az egyetem? Mennyire nehéz a matek?
2014. márc. 28. 20:11
 13/16 anonim válasza:
Helló! Hasonló cipőben járok, mint Te egy évvel ezelőtt... Érdekelne, hogy végül is gépészmérnök szakra vettek fel? Egy félév után hogy látod? Milyen a matek, teljesíthető? És a többi tárgy? Leköteleznél, ha megosztanád a tapasztalataidat...
2015. jan. 13. 17:26
 14/16 anonim válasza:
Én is kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztaltodra. :)
2015. jan. 14. 18:27
 15/16 anonim ***** válasza:

most fogok vizsgazni matekbol, elso eves vagyok, leirom a tapasztalataim a targyakrol.

Matek A1 : ettol feltem a legjobban mivel csak kozepeztem matekbol, de minden zh elsore meglett es jol megy a matek. Erre keszultem a legkevesebbet. De majd meglatjuk az A2-ot.

Egyik targy se veszelyes ugy magaban, mind ertheto es teljesitheto, itt a mennyiseggel van baj,tul sok a kovetelmeny es itt a 12-13-14 het kornyeken meg kell pusztulni.

2015. dec. 16. 08:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha esetleg kapsz értesítést még erről a kérdésről, tudsz nekem válaszolni utólag erre kérdésre?
2018. febr. 4. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!