Hallottátok, hogy előre kell fizetni a tankönyvekért?
Ezt a cikket olvastam.. [link]
ez tényleg komoly? és alatta egy nő elkezd siránkozni a 8 ezres számlán... oké, az is sok. De középsuliban nekünk például a kedves tanárok 40 ezer forintos könyvcsomagot állítottak össze...
Én nem értem ezt a felháborodást. Most fejeztem be a középiskolát, de nálunk pl. minden évben úgy volt, hogy tavasszal megkaptuk a tankönyvrendelésről a papírt, majd kb. 1 hónappal később le kellett adni kitöltve. Fizetni is akkor kellett! Kb. májusban!! Akkor ha júliusban kell fizetni, mi van?
Egyébként tapasztalataim szerint, azok a gyermekes családok, akik nem a felsőbb tízezerhez tartoznak, kicsit előregondolva összespórolják a pénzt a tankönyvekre. Mi is így csináltuk, és így nem jelentett akkora problémát.
Egyébként érdemes kérdezősködni a családban, ismerősöknél, és elkérni a könyveket. Sokszor persze nem stimmel teljesen a kód, mert minden évben változtatnak egy picit, pl. a végére odabiggyesztik, hogy /1. Ettől függetlenül a tankönyv tartalma ugyanaz lesz, tehát fölösleges megvenni.
Hát nemtudom.. akkor úgy tűnik csak nálunk volt úgy, hogy osztályfőnök oda adta a lapot még májusban, hogy töltsük ki és hozzuk vissza másnapra...pár könyv nekünk is megvolt otthon amit tudtam, azt nem rendeltem meg..
de még midnig nem értem miért kötelező rendeltetni minden tantárgyhoz könyvet elvileg erre egy szabály van. merthogy rajz és infó könyvet egyszer ki nem nyitottuk az is biztos..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!