Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogilag diák vagyok-e még az...

Jogilag diák vagyok-e még az érettségit követő nyáron?

Figyelt kérdés

2013. jún. 27. 19:10
 1/7 anonim ***** válasza:
30%
igen
2013. jún. 27. 19:14
 2/7 anonim ***** válasza:
34%
a diákigazolványod október 31-ig érvényes, DE nincs tanulói jogviszonyod ezen a nyáron, ez az érettségi letételével megszűnik. jó hülye a rendszer.
2013. jún. 27. 19:21
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
A tanulói jogviszony az érettségi vizsgaidőszak utolsó napján szűnik meg, így nem.
2013. jún. 27. 21:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Most akkor igen vagy nem?
2013. jún. 28. 00:29
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a tanulói jogviszony megszűnik, így nyilvánvalóan nem. (Még akkor sem, ha a klikkelők az egyszavas, indoklás nélküli rossz, de kellemes választ hozták ki 100%-osan hasznosnak.)

Az ilyesmi viszont a jogszabályokon múlik, nem a vágyainkon.

Ez itt a törvény:

[link]

53. § (1)101

(2) Megszűnik a tanulói jogviszony

a) ha a tanulót másik iskola átvette, az átvétel napján,

b) az általános iskola utolsó évfolyamának elvégzéséről szóló bizonyítvány kiállításának napján,

c) gimnáziumi tanulmányok esetén az utolsó évfolyam elvégzését követő első érettségi vizsgaidőszak utolsó napján,

d) szakközépiskolai tanulmányok esetén az utolsó középiskolai évfolyam elvégzését követő első érettségi vizsgaidőszak utolsó napján, ha a tanuló a szakképzésben nem kíván továbbtanulni, vagy a továbbtanuláshoz szükséges feltételek hiányában nem tanulhat tovább,

2013. jún. 28. 06:58
 6/7 A kérdező kommentje:
És honnan kell iskolalátogatásit kérni? Az egyetemtől vagy a szakközépiskolától?
2013. jún. 28. 22:27
 7/7 anonim ***** válasza:
58%
Nem kaphatsz diákmunkát, mivel jelenleg nincs tanulói jogviszonyod. Én is most érettségiztem és ebben a cipőben járok; legközelebb diákmunkát csak akkor vállalhatunk majd, ha az egyetem kiküldi a papírt, ami igazolja, hogy felvételt nyertél oda. Mivel már érettségiztél, így iskolalátogatási papírt sem fogsz kapni, hiszen többé nem jársz oda. Ezen a nyáron sajnos tűrni kell,hogy nincs meló.
2013. jún. 29. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!