Idei év ponthatárai?

Figyelt kérdés
Legnépszerűbb 16 szaknak már nyilvános a ponthatára. Esetleg valaki hallott már olyan hírt, hogy Természettudomány (biosz,földrajz Pécs-Szeged), vagy Bölcsésztudomány(töri-Pécs) milyen ponthatárokra lehet számítani?
2013. jún. 18. 22:56
 1/6 anonim ***** válasza:
66%
Most felvételizel, de fogalmad sincs hogyan határozzák meg a pontokat?
2013. jún. 18. 23:06
 2/6 A kérdező kommentje:
ha tudnám, valószínű nem kérdeztem volna meg
2013. jún. 18. 23:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez nekem új, hol láttál 16 ponthatárt?
2013. jún. 18. 23:46
 4/6 A kérdező kommentje:

[link]

Parancsolj! :)

2013. jún. 18. 23:51
 5/6 anonim ***** válasza:

"Ha az érettségi-felvételi túl nehéz lesz, és ilyen ponthatárok mellett nem kerülne be térítésmentes helyre a megfelelő arányú hallgató, akkor lesz lehetőség korrekcióra."

Ezek hülyék, szerintem nem kell komolyan venni. "Eredetileg" ezekre a szakokra nem terveztek államilag finanszírozottat, így ez egy hatalmas engedmény. (Olyan mint amikor megemelem az árakat 20%-al hogy nagy felirattal hirdethessem a 10%-os akciót.) Persze a diákokkal is kellett valamit kezdeni, úgyhogy ittvan nekik a semmi.

Miért nem volt jó hogy fix számú tanulónak finanszírozták? Miért kell mindenbe ilyen önkényes hülyeségeket kavarni? Talán nem merték drasztikusan csökkenteni a (használhatatlan) elit szakok férőhelyeit, ezért kavarodtak bele ebbe az ökörségbe.

Szerintem ebből nem lesz semmi, képtelenség az összes szakra a jelentkezők 10-20%-ának pontszámát előre megmondani. Én a tavalyi ponthatárra számítok (BME-n), de mostmár úgysem számít semmit az aggódás.

Egyébként köszönöm a cikket!:)

2013. jún. 19. 01:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Ennek a 16 szaknak a ponthatárai is ugyanúgy a jelentkezők számától függően fog változni, ez a megadott irányponthatár a gyakorlatban megvalósíthatatlan és értelmetlen.

Amúgy a ponthatárok kihirdetése július 24-én várható. Előbb azért sem lehet, hiszen a jelentkezők még 10-éig módosíthatnak a sorrenden.

2013. jún. 19. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!