Érettségi szóbeli tételeknél mire figyeljek? Inkább kevesebb, de lényegre törő, rendezett felelet és tétel, vagy sok infó és rizsázás, amit viszont nehezebb megtanulni, és össze is keverhet?
A kérdés adott, nem tudom, hogy hogy csináljam ezeket a dolgokat. Eddig (az elmúlt kb. 2 és fél évben, amikor odafigyeltem már a dolgokra) mindig minden apró szót, megjegyzést is kiírtam, de úgy érzem hogy most a szóbelire a sok tétel (témakör...) miatt inkább az első opciót választanám, és a "kevesebb több" alapon tanulnám meg az összes témakört.
Egyáltalán van még lehetőségem (kb. pontosan két hét, de kevesebb valamivel) teljesen, normálisan felkészülni a szóbelire? Vagy ez nem kérdés, csak álljak már neki mihamarabb? :)
Köszönöm a válaszotokat!
Állj neki minél hamarabb.
A lényeg, hogy a válaszaidból az látszódjon, hogy tudod a témát, nem kell minden apró kis részletre kitérni de persze tények legyenek benne bőven.
Nem minden tanár lesz szaktanár, aki bent lesz, így azok csak azt tudják nézni, hogy hmm igen a Kiss Pista az szépen folyamatosan beszélt, egyből tudott reagálni az esetleges kérdésekre is. Ez főleg nyelvnél előny, ha egyáltalán nem értik mit mondasz.
A tények és a folyamatosság is nagyon fontos, de nem kell elveszni az apró részletekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!