2013as emelt bioszosok szóbeli mi volt?
Tegnap voltam és hazai fás társulásokról, a talaj kialakulásáról, szintezettségről kellett az A részben beszélnem.
a B rész egy cikk volt a cisztás fibrózisról, volt válasz , amit ki lehetett nézni a szövegből. Aztán kellett írni egy DNS transzkripciót, beszélni a mutációk típusairól.
Kedvesek voltak, az előttem lévőkkel is, ha valami nem ment megpróbáltak rávezetni mindenkit, sőt volt, hogy majdnem meg is mondták a választ.
Kedves kérdező, nemtudom voltál-e már, de felesleges aggódni. : )
Az én tételeim:
A: testfolyadékok:
1. Ismertesse a vérplazma, vérszérum, nyirok és a szöveti nedv fogalmát, összetételét,jllemzőit.
2. Mondjon 2 gyakorlati példát a vérsérum alkalmazására.
3. A nyirokkeringés mindenestül
4. Szöveti nedv keringése mindenestül
B:
Volt egy szöveg és ahhoz kérdések. Fogalmak amiket tudni kellett: gén, pontmutáció, kromoszómamutáció, mitokondrium, endoszimbionta elmélet, bázispárok, genetikai feladat, genetikai kód, kromoszóma stb. Szövegből egész sokat ki lehetett szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!