Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tanulnak a bölcsészek? Ők...

Mit tanulnak a bölcsészek? Ők mivel fognak foglalkozni mikor nagyon lesznek?

Figyelt kérdés
2009. okt. 8. 17:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem természettudományi tárgyakkal.
2009. okt. 8. 17:16
 2/18 anonim ***** válasza:
28%

Ez egy jó kérdés, én is szeretném tudni a választ.

Úgyhogy írja meg valaki, legyen szíves... :D

2009. okt. 8. 17:27
 3/18 anonim ***** válasza:
76%
Ki mivel. A filozófus filozofál majd, a muzeológus/egyiptológus esetleg régészkedik, az amerikanisztika szakos elmegy tolmácsnak/fordítónak vagy tanárnak,a történész, irodalmár is a saját területén...stb. Szóval rengeteg lehetőség van :D
2009. okt. 8. 17:28
 4/18 anonim ***** válasza:
0%
Jó-jó! De mit TANULNAK?
2009. okt. 8. 17:30
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
A bölcsész az egy kar,pont mint a TTK, ott sem ter. tudományt tanulsz, hanem pl. biológiát. rengeteg szakon lehet tanulni. Mindenki a maga szakterületét tanulja. Elméletileg. :D
2009. okt. 8. 17:33
 6/18 anonim ***** válasza:
50%

Hogy mit tanulnak, azt már előttem leírták.

Hogy mivel fognak foglalkozni diploma után? Nagy részüknek hatalmas világfájdalmuk lesz, mert őket senki nem becsüli meg, nem kapnak munkát, mert nem szakmát tanultak és egyébként is irreálisan sok van belőlük. A fél világot utálni fogják mert a többiek vitték is valamire, míg ők az egyetemen melegedtek. De ők mind ennek ellenére büszke munkanélküliek lesznek, akik igenis megdolgoztak egy olyan diplomáért, amire Magyarországon semmi szükség nincs és igazából soha nem is volt. Legalábbis ennyi bölcsészre semmiképp sem.

2009. okt. 8. 17:59
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyelvészetet, irodalmat, kultúrát, történelmet, pszichológiát, kommunikációt, politológiát, filozófiát, szociológiát, pl.

Persze nem mind egyszerre, hanem ki melyiket választja.

Aki azt mondta, hogy a nyelvszakosok tolmácsnak vagy fordítónak mennek, az nagyot tévedett. Ez sajnos egy nagyon közkeletű tévhit, és részben emiatt is van ilyen rengeteg sok bölcsész. Egyebek mellett magam is ennek az áldozata lettem, és csak későn jöttem rá, hogy nyelvszakon bizony NEM tolmácsnak vagy fordítónak tanul az ember, hanem kutatónak vagy tanárnak (az adott nyelv/nép nyelvészetének, irodalmának, történelmének vagy kultúrájának keretein belül). Ha ezek egyike sem érdekli, akkor TÉNYLEG nem fog tudni kezdeni SEMMIT a diplomájával.

Sajnos azonban a nyelvszakoknak egyáltalán NEM ÉRDEKÜK, hogy ezt a tévhitet eloszlassák, mert akkor máris drasztikusan visszaesne az oda jelentkezők száma.

Bár lehet, hogy a bolognai rendszerben már értelmesebb dolgokat tanulnak az érintettek, nem tudom. De az azelőttiben sajna még ez volt a helyzet, amit fentebb vázoltam.

2009. okt. 8. 19:18
 8/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat , nekem egy tanárom ajánlotta hogy egyetemre erre menjek tovább , de inkább maradok a közgazdaságnál:)
2009. okt. 8. 20:12
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

19:18 : én is bölcsész vagyok, nyelvszakon.

Multinál helyezkedtem el, mellette alkalmanként tolmácsolok és fordítok.

Ha te is bölcsész vagy, biztos emlékszel : Aki tudja csinálja, aki nem tudja tanítja" mondásra.

(bocs, nem téged akartalak ezzel megsérteni és nem is én találtam ki)

2009. okt. 8. 22:25
 10/18 anonim válasza:
67%

Volt alkalmam megtapasztalni olyan bölcsészek életét, akik olyan szakokat választottak, mint a mongolisztika, indológia stb, amikhez évente maximum egy ember kellene, és még így is sokat mondtam. Itt a tanárok kihalnak, és a tanítványok pályáznak a helyükre. A tanársegédek tanítják a diákokat, és igyekeznek megoldani, hogy nehogy valaki kilökje őt a versenyből.

Tehát összegezve, van egy tanár... nagyon tud. Átadja a tudását a diáknak. Egy-két diák is nagyon tud majd, és tanár lesz belőle akár ugyanott... és ő is átadja a nagyon tudását... és így tovább. Nem tudom ennek mi értelme... de ez jó arra pl, hogy amíg tanul nem rontja a munkanélküliség statisztikáját Magyarországon.

2009. okt. 15. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!