Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt szintű érettségiken...

Emelt szintű érettségiken mindenki profi, vagy vannak gyengébbek is?

Figyelt kérdés
Tök kakukktojásnak érzem magam, amiért én közepes tudással megyek majd szóbelizni. Egy csomót tanultam, de az írásbelim béna lett, és kezd előjönni a kisebbségi komplexusom. :D Félek, hogy majd a tanár csodálkozva fog rám nézni, ha nem tudok valamit, mert az előttem lévők mind janik voltak - akkor én miért nem?
2013. jún. 7. 15:45
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ha 4 éve emelten tanulod, már biztos elég ügyes vagy, és menni fog. :) Ne tanulj, max olvasgasd át, de neked talán anélkül is menni fog. Elvégre más max két évig jár töri faktra, szóval Te talán előnyben leszel. :)
2013. jún. 7. 16:13
 12/21 anonim ***** válasza:
Második vagyok, én irigyellek, mert pont az angolt azt imádom :D De meg tudlak érteni, mert én is úgy voltam vele, hogy az alapokat megtanultuk az iskolában de ha mondtak nekem egy angol mondatot az utcán akkor nem értettem volna meg, a válaszról nem is beszélve. Csak szabályok meg ilyenek. Aztán valami bekattant, és teljesen a nyelv megszállottja lettem. Nem is tanultam semmit csak szórakoztam (angol könyvek, angol zene, angol sorozat). Ennek at eredménye, hogy februárban tettem le a felsőfokú nyelvvizsgát. Nem kell izgulni a vizsgán. Általában nagyon kedvesek, és nekik ez a munkájuk, nem igazán fognak meglepődni, ha nem mindenki ugyanolyan jó. Nekem például még mindig gyenge pontom a beszéd, és szerintem borzalmas lett a szóbelim, de ugyanolyan kedvesek voltak mint a profikkal. De ez ritkaság. A nagy átlag beszédben sokkal jobb. A hangulat is nagyon jó volt, szerintem próbálj meg te is inkább összeismerkedni az emberekkel amíg vársz. Én azért éreztem magam furán, mert mindenki szinte már felnőtt, gyerekes ember volt, én meg ott a 21 évemmel, ráadásul csak 16-nak néztek... De aztán kiderült, hogy ők sem jobbak mind mint én, vegyes a társaság. A legtöbben már többször voltak, én meg gondoltam: na, micsoda jó kilátások... Felesleges mostmár izgulni.
2013. jún. 7. 16:18
 13/21 anonim ***** válasza:
Ja, és ne hasonlítgasd magad a többiekhez, nem számít, hogy kinek mennyi lett, az a lényeg, hogy te jól teljesíts :) Én már az elmúlt két napban túléltem két emelt szóbelit, szóval... :D
2013. jún. 7. 16:19
 14/21 anonim ***** válasza:

Ugyan, csak a szerencsén múlik az egész, már most be vagyok tojva, pedig még csak kedden lesz. Én megyek utoljára a csoportból azzal a sráccal, aki nem igazán tudja a törit, de még azt se tudja hányra kell menni, én meg ebben a teljesen ismeretlen iskolában nem tudom mit csinálok. Azt se tudom, hogy hogyan tegyek jó benyomást. Az biztos, hogy szolid eleganciára fogok törekedni, de ha még a mikulás is beköszön, na akkor toppon leszek. :D

Amúgy meg vért izzadtam mindig az ötösért, de csak most negyedikbe adta meg. :D Bár hamarabb megismertem volna a módszereit...

Jaj, istenem, de elkezdtem most parázni.

Majd gondolok rád, szurkolok, aztán majd írj! :)

2013. jún. 7. 16:20
 15/21 A kérdező kommentje:

Ó, akkor ügyes vagy, gratula. :)

Én is 21 vagyok, irigylem is a kis 18 éveseket a friss tudásukkal. :D

Az a fura, hogy én nem is szoktam magam másokhoz hasonlítgatni, meg nem vagyok irigy, és nem kívánok senkinek rosszabbat a sajátomnál... Remélem, hogy pozitívan fogok csalódni. Én nem tudom, hogy megy a beszéd, alvás előtt beszéltem magamban angolul, de hogy hangosan menni fog-e... :D Remélem. Főként a tanártól tartok amúgy, a tudatlanságom csak a második.

2013. jún. 7. 16:23
 16/21 A kérdező kommentje:
Jól van. Másoknak tök őszintén tudom írni, hogy nem érdemes parázni, mert tuti ügyesek lesznek - Ti is, ugyebár -, de ha rólam van szó, már nem vagyok ennyire magabiztos. Asszem, most rögtön elkezdem az önbizalomtréninget. :D
2013. jún. 7. 16:24
 17/21 anonim ***** válasza:
ugyanez van velem csak némettel :D a suliban több emelt németes osztály is van, nekem meg csak a második nyelvem, heti 3 órába (+fakt de semmit se ért, különtanárhoz nem jártam). mondjuk írásbelim vmi csoda folytán 80 lett, úgyhogy a cél (60%, h nyelvvizsgát kapjak) meglesz, tanulni se akarok rá, de eléggé le fogok égni :D
2013. jún. 7. 17:18
 18/21 A kérdező kommentje:
De jó neked. :)
2013. jún. 7. 18:16
 19/21 A kérdező kommentje:
Mármint a 80. Tuti nem fogsz leégni.
2013. jún. 7. 18:16
 20/21 anonim ***** válasza:
Sajnos rendkívül gyengék is vannak.
2013. jún. 7. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!