Korrekt ez az emelt töri érettségi javítás?
Nem tudom, hogy ha fellebbeznél, kapnál-e ezekért pontot. Azért a keresztneve elég fontos egy embernek, konkrétan a fele a nevének.. a javítókulcsban is a teljes név szerepel.
Az esszét érdemes lett volna/lenne megnézetned egy tanárral, mondjuk a sajátoddal, így nem lehet megmondani, hogy jogos-e a reklamáció.
Néha evidens dolgokat is le kell írni. Ami nincs odaírva, azt nem tudják értékelni, hiába az alapvető tudásod része. Értékes tapasztalat a jövőre nézve.
Nem fogok fellebbezni, igazából annyit nem ér. Tapasztalat? Jogot hallgatok, ott elég megkövetelt a precizitás, viszont az érettségivel kapcsolatban úgy indultam ki h "hát ez tök egyértelmű", meg "logikus mire gondolok", igazából eszembe sem volt hogy kiírjam hogy Mátyás, mert olyan egyértelműnek tűnt h jó ez így. Tanárom sajnos nem volt, és készülni se készültem fel, olvasgattam a könyvet kb. ennyi. Jól megírtam, de mivel az alapvető követelményekkel nem voltam tisztában (tehát h mire figyeljek, mire összpontosítsak a kifejések során, h kötelező a teljes név kiírása stb), így ezek miatt buktam jó pár pontot sajnos.
Egyébként igazad van amiket írtál, viszont ha egy csöppnyi jóindulat lett volna a tanárban akkor a 6 pontos feladatot nem nullázza le, úgy h minden név ott van, hanem vagy elfogadja, vagy legalább a felét megadja. Más ismerősöm ugyanígy járt, ő megkapta rá a max pontot.
Ahol csak a fele nevét írtad le, az egyértelműen nem jó, mivel a javítókulcsba a teljes neve szerepel így a javítótanár csak azt fogadhatja el, ezért nullázta le azt a feladatod.
Az esszé, pedig hogy írták tényleg eléggé szubjektív, persze követelmények oda is vannak, de ott azért több múlik a tanáron is aki javítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!