Megéri más városba koleszba vagy albérletbe menni? Pls hallottakat, tapasztalatokat, tanácsokat irjatok.
Sziasztok.
Most érettségizek majd, és arra gondoltam hogy nem fősulira megyek, és nem is ezt a technikusi 2 évet csinálom meg itt hanem vhova messzebb elmennék egy másik technikusira.A fő ok az lenen hogy szeretnék a nagy szülői szigor elől elmenekülni, egy kis szabadságért meg önállóságért. Meg hogy vhol máshol sok ismerőst meg havert szerezzek és ugy éljek egy kicsit igazán...bulizzak, mászkáljak, csajozzak, de persze a sulit is csinálnám rendesen:)
Nah szóval erről mi a véleményetek? Hülye ötlet ilyen céllal elmenni egy másik távolabbi városba? Tényleg fő szempont a nagy társaság és hogy "kiéljem" magam meg kicsit önállósodjak.Át lehet menni csak ugy másik suli technikumába vagy mi kell hozzá?(Jó nevü szakközépsuliból mennék) Meg persze hogy ugy koleszos életről mik a tapasztalataitok , mennyire kötött és szabályozott?
Simán át lehet menni egy másik suli technikusára. Én idén iratkoztam be, igaz én maradtam a sulimban, de 3-4 új gyerek is jött. Ráadásul szeptemberben vagy 5-6 embert tudok aki egyik szakról másikra, vagy páran egyik suli képzéséről másikra iratkoztak át.
Hát hogy megéri-e messzebb menni koleszbe, az attól függ. Elsősorban az anyagiaktól, ha szüleid bírják, akkor meg, ha meg nem...
nekem is ilyen céljaim voltak,kinéztem egy 300kmre levő egyetemet:D
aztán bizonyos okonál fogva 40kmre lévő egyetemre iratkoztam be,de kolis lettem...haza az ut másfél óra (falun laknak a szüleim)
2 évig kolis voltam,most albérlet (jobb az albi,ha zavar hogy nem tudsz együttlenni a pároddal "úgy" akármikor a szobatársaktól:D)
40 km,de ahhoz elég,hogy ne otthonrol járjak suliba,de igy akármikor haza tudok menni 300 forintbol...
és uj emberekkel meg tele van minden igy is,de a "régiek" sincsenek messze
átvenni meg átvesznek akárhová
de ha mindenképp csak 2 éves sulit akarsz,akkor inkább Felsőfokú Szakképzés néven futó dolgot ajánlom,de ez már te dolgod
22/L
Köszi szépen mind2őtöknek.
Hááááát igen mind2 mellett vannak jó meg rossz érvek..koliban sokkal több ember , többismerős lenne nagyobb ismerettség több buli soha nem lennék egyedül, olcsóbb, de talán tul beszabályozott meg kitudja milyen szobatársak..
Albérlet..hát a rossz az h sztem elég drága. Meg lehet túlságosan egyedül érezném magam.
Viszont totál önállóság semmi szabály , és szinte "saját" lakás. Nem zavar senki , meg ha lenne máshonnan sok ismerős meg társaság, barátok akikkel mászkálok , beülök ide-oda meg bulizok akkor viszont igen jó lehet.
Mennyire lehet húzos vmi nagyon egyszerü albérlet?:S
Am párom nincs..nemrég még volt bnőm..náluk voltam messze innen balcsin meg 1 hetet..és ott tetszett meg nagyon ez , és akkor pattant ki az agyamból ez az ötlet, hogy odamegyek ahol ő lakik suliba 2 évre koleszba vagy albérletbe és akkor ő is közel lenne meg uj élet , szabadás:) de ez az álom elszállt.. már vége:(
második válaszoló vagyok megint
albérlet nekem olyan,hogy 4en (2 fiu-2 lány) bérelünk egy 1+2fél szobás lakást,tehát csend ittsincs,de mégis be tudom zárni az ajtot ha olyanom van...
ár? 10ezer az albérlet,+rezsi,ami nyáron 5-6ezer,télen 12-15ezer/fő.De ez borsod,Miskolc,Pest,dunántul sokkal drágább
egyetem mellett én melozok heti 2-3 nap,igy kijövök türhetően,és melo által sokkal értelmesebb emberkékkel ismerkedtem össze
koli nem igazán beszabályozott
középsulis az,de 18 év felettieket már nem is probálnak beszabályozni,nincs is joguk igazán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!