Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri más városba koleszba...

Megéri más városba koleszba vagy albérletbe menni? Pls hallottakat, tapasztalatokat, tanácsokat irjatok.

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Most érettségizek majd, és arra gondoltam hogy nem fősulira megyek, és nem is ezt a technikusi 2 évet csinálom meg itt hanem vhova messzebb elmennék egy másik technikusira.A fő ok az lenen hogy szeretnék a nagy szülői szigor elől elmenekülni, egy kis szabadságért meg önállóságért. Meg hogy vhol máshol sok ismerőst meg havert szerezzek és ugy éljek egy kicsit igazán...bulizzak, mászkáljak, csajozzak, de persze a sulit is csinálnám rendesen:)

Nah szóval erről mi a véleményetek? Hülye ötlet ilyen céllal elmenni egy másik távolabbi városba? Tényleg fő szempont a nagy társaság és hogy "kiéljem" magam meg kicsit önállósodjak.Át lehet menni csak ugy másik suli technikumába vagy mi kell hozzá?(Jó nevü szakközépsuliból mennék) Meg persze hogy ugy koleszos életről mik a tapasztalataitok , mennyire kötött és szabályozott?

2009. okt. 5. 19:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Simán át lehet menni egy másik suli technikusára. Én idén iratkoztam be, igaz én maradtam a sulimban, de 3-4 új gyerek is jött. Ráadásul szeptemberben vagy 5-6 embert tudok aki egyik szakról másikra, vagy páran egyik suli képzéséről másikra iratkoztak át.

Hát hogy megéri-e messzebb menni koleszbe, az attól függ. Elsősorban az anyagiaktól, ha szüleid bírják, akkor meg, ha meg nem...

2009. okt. 5. 19:49
 2/5 anonim ***** válasza:

nekem is ilyen céljaim voltak,kinéztem egy 300kmre levő egyetemet:D

aztán bizonyos okonál fogva 40kmre lévő egyetemre iratkoztam be,de kolis lettem...haza az ut másfél óra (falun laknak a szüleim)

2 évig kolis voltam,most albérlet (jobb az albi,ha zavar hogy nem tudsz együttlenni a pároddal "úgy" akármikor a szobatársaktól:D)

40 km,de ahhoz elég,hogy ne otthonrol járjak suliba,de igy akármikor haza tudok menni 300 forintbol...

és uj emberekkel meg tele van minden igy is,de a "régiek" sincsenek messze

átvenni meg átvesznek akárhová

de ha mindenképp csak 2 éves sulit akarsz,akkor inkább Felsőfokú Szakképzés néven futó dolgot ajánlom,de ez már te dolgod

22/L

2009. okt. 5. 20:18
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi szépen mind2őtöknek.

Hááááát igen mind2 mellett vannak jó meg rossz érvek..koliban sokkal több ember , többismerős lenne nagyobb ismerettség több buli soha nem lennék egyedül, olcsóbb, de talán tul beszabályozott meg kitudja milyen szobatársak..

Albérlet..hát a rossz az h sztem elég drága. Meg lehet túlságosan egyedül érezném magam.

Viszont totál önállóság semmi szabály , és szinte "saját" lakás. Nem zavar senki , meg ha lenne máshonnan sok ismerős meg társaság, barátok akikkel mászkálok , beülök ide-oda meg bulizok akkor viszont igen jó lehet.

Mennyire lehet húzos vmi nagyon egyszerü albérlet?:S

Am párom nincs..nemrég még volt bnőm..náluk voltam messze innen balcsin meg 1 hetet..és ott tetszett meg nagyon ez , és akkor pattant ki az agyamból ez az ötlet, hogy odamegyek ahol ő lakik suliba 2 évre koleszba vagy albérletbe és akkor ő is közel lenne meg uj élet , szabadás:) de ez az álom elszállt.. már vége:(

2009. okt. 5. 20:29
 4/5 A kérdező kommentje:
Helyesírásért bocsi álmos vagyok: dd
2009. okt. 5. 20:31
 5/5 anonim ***** válasza:

második válaszoló vagyok megint

albérlet nekem olyan,hogy 4en (2 fiu-2 lány) bérelünk egy 1+2fél szobás lakást,tehát csend ittsincs,de mégis be tudom zárni az ajtot ha olyanom van...

ár? 10ezer az albérlet,+rezsi,ami nyáron 5-6ezer,télen 12-15ezer/fő.De ez borsod,Miskolc,Pest,dunántul sokkal drágább

egyetem mellett én melozok heti 2-3 nap,igy kijövök türhetően,és melo által sokkal értelmesebb emberkékkel ismerkedtem össze

koli nem igazán beszabályozott

középsulis az,de 18 év felettieket már nem is probálnak beszabályozni,nincs is joguk igazán

2009. okt. 5. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!