Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Borzalmas az iskola szinvonala...

Borzalmas az iskola szinvonala. Mit tegyek? Év végéig nem válthatok.

Figyelt kérdés
16 éves vagyok,fodrász szakon tanulok egy erősen átlag alatti szakiskolában. Nem akarok fodrász lenni,jövőre informatikára megyek.sajnos most rögtön nem tudom megoldani a váltást,anyagi okokból.Az osztályunk és iskolánk olyan,hogy a diák elküldi a tanárta a búsba,a tanitás(nem a tanárok hibájából) borzalmas. A többi idiótától nem lehet tanitani.Jó esetben beszélgetünk,rosszabb ha visitanak és káromkodnak.Csak lányok vagyunk.Szeretnék azért tanulni is.Nem szivesen járok be,ott iratom magam ki ahol lehet inkább dolgozom(külön élek). Hogy lehetne elkerülni ezt az iskolát még év végéig? Értelem nincs oda járnom,előtte erősm általánosba és gimnáziumba jártam(sajnos aza szint már túl erős volt).
2009. okt. 4. 20:41
 1/9 anonim ***** válasza:
szerintem menj át egy átlagos gimnáziumba..nehezebb lesz egy picit, de ott tanulsz is valamit.a szakiskolákban sajnos ez a színvonal.
2009. okt. 4. 20:53
 2/9 A kérdező kommentje:
sajnos mint mondtam,nem válthatok év végéig.nem tudnám megfizetni a tankönyvet,bérletet,eszközöket stb...
2009. okt. 4. 20:55
 3/9 A kérdező kommentje:
hozzáteszem: pénteken az egyik debil csaj informatika órán(!) rontott nekem,ha nem szed szét a tanár,nemtom mi lett volna,de lehet 8 napon túli(ő:10centi tűcipő,kb ugyanennyi műkarom és 50 kiló,mig én 65 kiló sportcipő,kis harci (élet) képzettséggel...)
2009. okt. 4. 20:57
 4/9 anonim ***** válasza:
gondolom a Sisybe jársz? Az én lányaim oda, és már én is megbántam hogy nem beszéltem le őket erőszakkal erről a suliról. :(( De szerintem ez a tanárok hibája is, ha nem tudnak fegyelmet tartani és hagyják ennyire elfajulni ezeket a lányokat. (Enyémek hála az égnek még normálisak, de amiket néha a tanárokról mesélnek, az is riasztó.) Régen lehetett évközben is sulit váltani, elmész az új helyre és megpróbálsz normálisan beszélni az igazgatónővel, látszik hogy értelmes vagy, szerintem örünek egy ilyen diáknak bárhol, aki még tanulni akar!
2009. okt. 4. 21:22
 5/9 A kérdező kommentje:
nem...ez egy komárom-esztergom megyei iskola(direkt nem irom a nevét).lehetni lehetne váltani,csak nem engedhetem meg magamnak anyagilag.
2009. okt. 4. 21:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Most mi a kérdés? A választ tudod: váltani fogsz majd, ha lehetőségeid engedik, addig meg vársz.
2009. okt. 4. 21:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Gondolom a legnagyobb anyagi megterhelés a tankönyvek lenne, igaz?

Ha vaterára felmész, potom árért dobálják utánad a tankönyveket, rettenetesen nagy a kínálat, mégis a legtöbb ember nem él a használt tankönyv lehetőségével. Így hogy lement a "szezonja", most még olcsóbb. Én ezen elgondolkodnék.

A tanszerekből meg elég lenne 1 toll, 1 ceruza és kb 8 spirálfüzet, ez kb 2000 Ft.

2009. okt. 4. 21:42
 8/9 A kérdező kommentje:
nemis csak az...emellett az iskola mellett lakom,5perc gyalog.az összes többi csak busszal vagy fél-egy óra sétával közelíthatő meg.és drága lenne a bérlet.
2009. okt. 4. 23:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de fél óra séta... nekem amikor bejáró voltam (faluról városba), itt a buszmegállóig volt kb 5-10 perc, aztán 5 perc várakozás, miután a városba beértem, megint 10 perc séta... meg a buszozás is közel fél óra volt, mégis kibírtam. :) Még egészséges is az a fél óra séta. De mehetsz biciklivel is, így három legyet ütsz egy csapásra: nem kell a buszbérletet fizetned (amúgy nem irigyellek ha ezt sem engedheted meg magadnak :S mennyi is most egy diákbérlet?), nem fog fél óráig tartani az út, és még az egészségednek is jót teszel.

Persze ha jövőre váltasz, ugyanúgy meglesznek a többletköltségek, nem?

A döntés a tiéd (tiétek): azon ritka emberek közé tartozol, aki tényleg tanulni akar, és ennek ellenére kivársz még egy évet ebben a lagymatag suliban, vagy most azonnal váltasz. Lehetőleg valami minőségibb suliba, bár a "menő gimiket" ajánlott elkerülni, attól, mert a megye legjobbjait mindig oda iratják, még az oktatás színvonala nem biztos, hogy jó.

2009. okt. 5. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!