Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt szintű magyar szóbeli...

Emelt szintű magyar szóbeli érettségire elég a Corvina kiadó által megjelentetett könyvben lévő kidolgozott tételek megtanulása?

Figyelt kérdés
2013. máj. 22. 11:10
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:
11-én :-). Nekem nagyon szimpatikus az Iskola a határon, az Anna Karenina és a Tóték. Amit semmiképp sem szeretnék az Berzsenyi,Csokonai és Petőfi.
2013. máj. 28. 12:02
 12/51 anonim ***** válasza:
91%

Örülök hogy segíthettem! (a könyvet támogató válaszoló vagyok :D)

Azóta átnéztem minden irodalomtételt a könyvben, és Kányádi kiegészítésre szorul, mert a könyvben nem esik szó az erdélyi magyarság helyzetéről és ennek a jelenlétéről a Sörény és koponyában. Minden más szerintem stimmel.

Én egyébként Mikszáthot vagy Aranyt szeretném húzni, az utóbbi tétel szerintem középszintű jellegű, nagyon egyszerűnek találom. Csokonainak én sem örülnék, illetve Petőfinek sem. Költőkről sokkal nehezebb átfogóan beszélni mint egy-egy prózai műről vagy kötetről.. :)

Ja, a töriről sajnos nem tudok nyilatkozni (valaki kérdezte feljebb), de őszintén szólva ezt az ELTE ÁJK-sok állítják össze, szerintem kb mind emelteztek töriből, tudják miről beszélnek :)

2013. máj. 29. 08:39
 13/51 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Csokonai meg Berzsenyi az erősen elmegy kategória, de én Örkényt szeretném nagyon húzni vagy József Attilát. :)
2013. máj. 29. 09:41
 14/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor beleírom még ezt is! :)

A Bánk bános tételről mit gondoltok, elég? Mert nekem Mohácsy féle könyvem van, és az sokkal jobban kibontja ezt a témát-

Amúgy hova adtátok be a jelentkezéseteket? :)

2013. máj. 29. 13:34
 15/51 anonim ***** válasza:
100%

Uh, tegnap szenvedtem a Bánk bánnal... Volt tételem belőle, de abban nem tértek ki erre annyira, szóval majd lehet fellapozom a Mohácsyt :))

Én amúgy ELTE - magyarra szeretnék menni. Te? :)

2013. máj. 29. 14:36
 16/51 A kérdező kommentje:

Én Pécsre mennék pszichológiára, ha sikerül :)

Szóval, a Bánk bánt is kiegészíted?

2013. máj. 29. 20:54
 17/51 anonim ***** válasza:
100%

A Bánk bános tétel szerintem nem rossz viszont baromi zavaros! Nagyon hülyén van itt ott megfogalmazva, ezért én inkább elkértem egy tavaly kidolgozottat. A Mohácsy biztos oké lesz.

Én a University of Glasgowra készülök, művtörire. Mindenből ötös kell, ma sajnos kiderült hogy a törim csak 71%, szóval nagyon bele kell majd húznom a szóbelin...

2013. máj. 29. 22:24
 18/51 A kérdező kommentje:
Akkor maradok a Mohácsy féle tételnél :) Nekem jó lett volna mindenből a 90% feletti eredmény, magyarból pedig a 85%, de sajnos a matekom nagyon le fogja húzni :( Szóval nekem fizetősre kell mennem.
2013. máj. 30. 13:18
 19/51 A kérdező kommentje:
Azt szeretném még kérdezni, hogy ahol az a szó szerepel, hogy "vagy" (pl.: Ady, Homéroszi eposzok) ott majd mi választhatjuk ki, hogy mit szeretnénk elmondani, vagy ez csak a vizsgán derül ki?
2013. máj. 31. 11:51
 20/51 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mi választjuk ki! De utánakérdezek :)
2013. máj. 31. 15:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!