Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg nem való nekem az...

Tényleg nem való nekem az egyetem?

Figyelt kérdés
Most vagyok elsőéves, az első félévem 3-4-es lett. Most a 2. félévben majdnem minden kettes, 6 tárgyam volt, és abból 4 kettesre sikerült. A másik kettő 5. Anyu ki van akadva, hogy ilyen hülye vagyok, és mondja, hogy menjek javítani, de én örülök, hogy meglettek a kettesek, mert buktató tárgyak és nehezek. Azt mondogatja, hogy hagyjam abba az egyetemet.....igaza van?

2013. máj. 19. 20:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igazából úgy tudom, aki szorgalmas + okos, meg aki könnyű szakon van, az ér el 4-es vagy annál nagyobb átlagot.

Szóval nem gáz.

Meg még belejöhetsz a ritmusba.

Kérlek ne nézz strébernek, de azt javaslom, próbálj rendszeresen tanulni. Ha előadás napján egyszer átolvasod, ha "megértős" tárgy, egyszer átrágod, kicsit gyakorolsz hétről hétre, már sokkal könnyebb lesz felkészülni a zh-ra vagy a vizsgára. Én eddig ezt nagyon erősen tapasztalom (mondjuk elsőéves vagyok, bár azért így is pár zh-n túl).

Ha egy BME mérnökin vagy például, akkor ennek az eredménynek még örülj is.

2013. máj. 19. 20:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Feltételezem, hogy nehéz volt beleszoknod ebbe a tanulási ritmusba. Az első év szerintem ilyen, főleg, hogy leginkább az első évben akarják kiszórni azokat, akik nem odavalóak.
2013. máj. 19. 20:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi neked való az egyetem. Anyukád kissé el van tájolva, ez már nem a középiskola, ahol azzal lehet doppingolni a diákokat hogy ha nem lesz jeles nem veszik fel az egyetemre. Ne hagyd magad otthon, próbáld már elmagyarázni hogy kész ennyi telt tőled. Ha Te nem érzed kudarcnak akkor őszintén mondom anyukádnak is elégedettnek kell lenni. Haladsz a diploma felé. annyi még érdekes lehet hogy anyukád diplomás? Mert ha igen akkor lehet hogy ő tényleg jó tanuló volt felsőoktatásban is, és ezért a magas követelmény tőle. Ha meg anyukád nem végzett egyetemet, akkor fogalma sincs miről beszél, tehát igaza sem lehet, mert ez csak az tudja aki próbálta már milyen egy vizsgaidőszak.
2013. máj. 19. 22:23
 4/7 anonim ***** válasza:
82%
Teljesen szak függő. Ha egy humán szakra jársz akkor ott nem lehetetlen 4-5re teljesíteni. Viszont ha matekosabb, reálosabb a szakod, akkor ott bizony a kettesnek is örülni kell. Én jogra járok, az első félévem kritikus volt, utána folyamatosan hoztam fel az átlagomat, 3. félévben már 4 egész felett voltam, azóta folyamatosan tartom a szintet.
2013. máj. 19. 22:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Azt még hozzáteszem h persze jogon is van mikor összetesszük a kezünket hogy kettest kaptunk és meglett a tárgyunk, de azért többségében mindenki olyan jegyet kap, amennyire felkészült a vizsgára.

Szerintem mérlegelj h mit tettél meg a jó eredmény érdekében, és minek köszönhető h csak ketteseket kaptál. Az egyetemet abbahagyni nem kell, csak jobbra törekedni :)

2013. máj. 19. 22:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt teljes mértékben szakfüggő. Általában tényleg a reálos szakokon nehéz elérni ilyen 4-5 átlagot vagy a felettit. Én proginfóra járok, 1. félévben 3-as lett az átlagom és elég keményen tanultam azért. Főleg az volt a furcsa, hogy matek kettes lett, pedig világ életemben jó voltam matekból. Csak hát itt ez számít jónak, mert az az egyik szórótantárgy nálunk.

Szóval hidd el, ha nem érzed kudarcnak, akkor ne hallgass anyukádra. Valószínűleg ő nem lát bele a felsőoktatásba.

Örülj neki, hogy már megvan az összes tantárgy. Nálam csak kedden kezdődik a nagy hajrá :D

2013. máj. 19. 23:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Az, hogy neked való az egyetem vagy sem, nem a tanulmányi eredményeidtől függ, hanem az alábbi kérdésekre adott válaszaidtól. Jól érzed magad a közegben? Szeretsz-e ott tanulni? Össze tudod egyeztetni a tanulást, a munkával és főleg, ami a leglényegesebb a baráti kapcsolataiddal? Ha az összes itt felsorolt kérdésre igen a válaszod, akkor ott a helyed, ha bármelyikre is nem, akkor sajnos túl nagy terhet jelent neked, amellyel nem tudsz megbírkózni.
2021. nov. 24. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!