Növénytermesztő és növényvédő technológus OKJ képzéssel ellehet helyezkedni? Mennyi a fizu kb?
Elég nehéz helyzetben vagy, és sajnos még sokan mások is veled együtt... :(
De egyébként ha lenne lehetőséged külföldön tanulni, akkor ijesztő ide-vagy oda én mégis azt javasolnám...
Ha nem vettek fel egyetemre, akkor viszont tényleg jó, ha elkezdesz egy OKJ-s képzést, hogy ne ess ki a tanulásból/gyakorlatból, és majd jövőre megpróbálod megint... Én azért drukkolok, hogy felvegyenek!
Szerintem ezek miatt ne aggódj! HA tanultad is a nyelvet, és kint élsz, akkor pik-pak megtanulod, rá fogsz állni hamar, hozzászoksz, menni fog!!!! :)))) HA meg a gyerekeid megszületnek..: Hát valószínűleg a norvégot/németet jobban fogják tudni, mert ott járnak oviba, suliba, de semmi akadálya, hogy a magyart is rendesen beszéljék. Nekem pl a keresztanyám észak-ír, és itt él a férjével (aki magyar) + az öt gyerekükkel. Teljesen szépen kommunikálnak a gyerekek is angolul, a keresztanyámmal pedig tudok rendesen beszélgetni, mindent ért, csak azrért van akcentusa :)
Másik példám: egyik unokatesóm kiment Párizsba NULLA franciatudással FÉL évre, és mikor hazajött folyékonyan beszélte a franciát... Tehát ragad a nyelv, ha anyanyelvi környzetben vagy, nyugalom! :) ÉS attól még vehetsz itthon házat, max nem életvitel szerűen használjátok, hanem időközönként hazajöttök :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!