Felnőttek illetve idősebb középiskolások! Jövőre elmegyek másik iskolába de a barátaim itt vannak tapasztalatotok szerint ezek a barátságok megmaradhatnak még így?
Attól is függ, hol van az a másik iskola. Ugyanabban a városban, vagy a galaxis másik felén.
Amikor én Budapesten kezdtem egyetemre járni, a régi ismeretségeim bizony eléggé elhalványultak. Egy-két ember azért akad, akivel azóta is tartom a kapcsolatot, és érdekes módon nem is feltétlenül ugyanazok, akikkel anno a leginkább jóban voltam. Sőt, olyan is van, akivel most többet beszélek, mint akkor.
Egy kicsit más, amikor nem személyesen találkoztok, hanem jobbára csak Skype-on, meg facebookon. Egyrészt azokkal futsz össze gyakrabban, akik viszonylag kockák és folyton online vannak, másrészt felértékelődik a közös érdeklődési körök szerepe. Mivel sok közös élményünk újabban nincs, valamiről meg ugye dumálni kell.
IRL találkozót is könnyebb úgy megbeszélni ha találtok valami közös programot, és nem mindig csak a "beülünk egy sörre valahova, oszt elmeséljük kivel mi van" az egyetlen opció.
Saját tapasztalatom nincs, de volt egy osztálytársunk, aki tizedikben váltott iskolát, tehát 5,5 évet járt velünk. Nem tartja vele egyik osztálytársunk sem a kapcsolatot, olyanok sem, akikkel barátok voltak, összejártak. Ha összefutunk vele, köszönünk neki, de ennyi, teljesen más a baráti köre.
18 éves lány, végzős gimnazista
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!