Hogyan lehetne javitani a szorgalmomon? (FONTOS)
7.-es vagyok csak nem tudom,hogy lehetnék szorgalmasabb.Meg van a tanuláshoz jó képeségeim vanak csak ha el kezdem máris feladom.
Csak nem tudom,hogy miért
Próbáld meg a szavakat a másik értelmüknél fogva elképzelni, és próbáld meg érdekesebbé tenni magadnak amit tanulni akarsz.
Pl.: ha valamit a békákról akarsz tanulni, akkor mi jut először eszedbe a békákról, az hogy mocsaras helyeken élnek általában vízben, akkor próbáld a mondatot, vagy a tanulni való többi részét össze hasonlítani a béka életében bekövetkező eseményekre cselekményekre vagy annak környezetében zajló dolgokéhoz.
esetleg még rajzolhatsz is közben . a rajzhoz nem feltétlen kell kapcsolódnia a tanulni valódnak, mert ha egy virágot rajzolsz egy himnusz tanulása közben ugyan úgy meg tudod tanulni a himnusz , csak érdekesebben , mert közben lekötöd magad, és ha kész a rajz bármikor ránézel az épp aktuális tananyag fog az eszedbe jutni róla. nekem nagyon be válik ez és akárhányszor a rajzomra nézek rögtön eszembe jut amit akkor tanultam. =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!