Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek hol sántít ez a...

Szerintetek hol sántít ez a sztori? Hol van benne a hazugság? Nekem kissé furi.

Figyelt kérdés

Szóval,ma mesélték nekem,apa a lányáról:

A lány tiszta ötös volt mindig is meg jó lett az érettségije is.Megjelölt négy helyet,de csak az utolsó jutott be,ami valami nagyon rossz volt és ott is hagyta.

Ez hol sántít? Mert szerintem ebben van egy akkor szarvas ellentmondás...ha olyan jó tanuló,akkor miért nem vették fel,ráadásul három helyre?

(Egyébként utánanéztem és a csaj állítólag ilyen buliparádé volt,de az apja szerint mindig tanult.)

Szerintetek?

2013. máj. 9. 20:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%
Én azt láttam, a 20. érettségi találkozónkon, hogy a korábbi érdemjegyek nem sokat számítottak. Az átlagosak vitték a legtöbbre. Volt nálunk is egy lány, aki végig színjeles volt, őt sem vették fel egyetemre. Most nem tart előbbre, mint a korábban kettes tanulók - vagy még ott sem. Egyszerűen csak magolt az iskolában, de nem tudott. Lehet, hogy ez a lány is olyan, hogy jól bemagol mindent, feleléshez elég az ötösre, de ahhoz kevés a tudása/esze, hogy csavarosabb kérdéseket, amihez logika kell megoldjon.
2013. máj. 9. 21:08
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Es akkor neked ez most mert faj? Ha hazudtak neked, maguknak hazudnak vele csak. Hogy jott ez ki, hogy ok ezt meseltek. Miert meseltek ezt neked, miert kellett nekik magyarazkodni neked? Ha senkijuk vagy, akkor nem kell magyarazkodniuk neked. Igy meg ertelmetlennek talalnam, hogy egy vadidegennek hazudgalok jobbra balra, csak ugy.
2013. máj. 9. 21:09
 13/19 anonim ***** válasza:
Szerintem sok a szabadidőd, hogy ennyit foglalkozol másokkal. Nekem a színötös osztálytársam hagyta ott a főiskolát, nem jelent ez semmit.
2013. máj. 9. 21:18
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem értem a problémádat! Miért nem hihető, hogy nem vesznek fel valakit az első helyre csak a harmadikra? Tisztában vagy a mai felsőoktatási viszonyokkal?
2013. máj. 9. 21:19
 15/19 anonim ***** válasza:

Miért nem hihető?

Látszik te nem is próbálkoztál bejutni egyetemre, mert ha igen tudnád hogy van ilyen.

2013. máj. 9. 21:25
 16/19 anonim válasza:
Szerintem hihető. De ha mégis lódítottak, nyilván valamit nem akartak veled megosztani. Szerintem ezzel felesleges foglalkozni, ha téged nem érint az ügy közvetlenül.
2013. máj. 9. 21:33
 17/19 anonim ***** válasza:
Kitűnő tanuló voltam, kitűnő érettségivel. Még sem vettek fel oda ahova akartam. Ez nem meglepő. Ha kiszámolod egy kitűnő tanuló pontjait, jeles érettségikkel nem feltétlen kapsz 400-500 skála közötti pontokat. Nekem 416 pontom lett, kitűnő tanulmányi eredménnyel, jeles érettségikkel, melynek átlaga 85, és 50 plusz ponttal emelt miatt.
2013. máj. 9. 22:05
 18/19 anonim ***** válasza:
És azt hozzátenném: Nem mindenkinek a szent istván egyetem 240 pontos karai, meg a mcusaröcsögei egyetemek 300 pontos karai a fontosak. Ebből kiindulva a legbutább osztálytársaim is egyetimisták, de úgy lettek azok, hogy egy percet se küzdöttek azért, hogy felvegyék gépészmérnöknek vagy építőnek, mert a pontok azokra a szakokra, a béka segge alatt van.
2013. máj. 9. 22:07
 19/19 anonim ***** válasza:

Teljesen elképzelhetőnek tartom.

Pl. Corvinus több szakára 480-ból 455-460 körüli pontokkal (ez irreálisan magas) lehetett annó bekerülni. Sok - főleg vidéki - gimnázium van, ahol "érdekesen" javítják az érettségiket és szóbelin is röpködnek a 100%-os pontok. Az iskola érdeke, hogy minél többen bekerüljenek felsőoktatásba, mert pl. a középiskolai rangsoroknál is sokat azámít ez a tényező. Namost ezek a diákok nyilván előnyben vannak azokkal szemben, akiknek a vizsgáit normálisan értékelik.

Orvosira, főleg Sotéra szintén magas a pontszám.

De ha csak a Corvinuson jelölt be az ismerősöd 3 helyet, simán lehet, hogy 2 nyelvvizsgával, emelt szintű érettségivel és kitűnő érettségi bizonyítvánnyal nem vették fel csak az utolsó helyre.

2013. máj. 10. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!