Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valaki segítsen, hogy pontosan...

Valaki segítsen, hogy pontosan mit jelent tanári pályaalkalmassági vizsga ezen része?

Figyelt kérdés

Igazából a második részével akadt gondom. A 2.rész: "szabadon választott pedagógiai jellegű olvasmányról szólóbeszámoló értelmezése."

Azt szeretném tudni, hogy valaki tudja-e, hogy ez alatt mit értenek? Itt nekem kell választanom valamit? Ha igen pontosan mit? Pl egy tanulságos mesét vagy Rousseau Nevelésről c. okfejtését? Nagyon örülnék ha valaki konkretizálná nekem, hogy mit is keressek, mert sajnos a neten több infot nem találtam. Nagy segítség lenne ha tudnátok esetleg javasolni is pár ilyen jellegű olvasmányt!

Előre is köszönök minden választ!!

2013. máj. 9. 16:12
 1/3 Heily válasza:
A kettő, amit felsoroltál, jónak tűnik. Én Dr. Csernus Ki nevel a végén című könyvét ajánlanám még, gondolom ilyesmi témájú könyvekre lenne szükséged. De könyvesboltban rengeteg ehhez hasonlót találhatsz az ilyen lelkisegély-könyvek mellett :D
2013. máj. 15. 10:57
 2/3 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a választ!

Könyvesboltban már próbálkoztam, de az eladó, akitől segítséget kértem ő közölte, hogy sajnos semmi ilyen nincs és mikor kérdeztem, hogy Rousseau-tól van e valami, megkért, hogy betűzzem neki :D

Csernuson gondolkozom, az a baj, hogy az írásai elég megosztóak.

2013. máj. 16. 00:54
 3/3 anonim válasza:
Ezt a kettőt tudnám ajánlani szépirodalomból: Karinthy: Tanár Úr, kérem vagy Móricz: Légy jó mindhalálig. Szakirodalomból pedig a tanári módszertanokat,amiket a neten megtalálsz.
2013. máj. 26. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!