Miért nincs pályaalkalmassági vizsga a tanári pályára készülőknek?
Tanárhiány van, de csak a reál tárgyasokból...
Azonban pályaalkalmassági és felvételi elbeszélgetés szerintem nagyon jó lenne.
Nálunk van egy némettanár, aki nem tanít semmit. Nem tud fegyelmezni, nem tud rendet tartani, nem tud tanítani, a tanítványai közül max. ketteset értek el az emberek az érettségin.
Bemegy, és nem csinál semmit. Ezért kapja a fizetését. Azt ilyet úgy kirúgnám, hogy lába nem érné a földet. Vagy megkérdezném, hogy minek ment tanárnak?
Képzeld el tanárnak is születni kell...
Lehet formálni, meg fejlődni, de aki fiatalon is szarul tanít az később is úgy fog.
Azt gondolom, hogy ezen a területen vannak olyan szakemberek, akik ki tudnák szűrni (pl.:jellem alapján, képességek), hogy ki felel meg pedagógusnak. A tanár lehet, hogy tudja az ismereteket, de nem képes átadni a tudást. Pedig pont ez lenne a lényeg.
Szerintem is talán az lenne a jó, ha egy tanárt úgy ítélnének meg (vagy tanácsolnának el a pályától), hogy a nála tanuló gyerekek hogyan teljesítenek. (Nyilván itt nagyobb számú gyereket és átlagot kellene nézni, hiszen így is lesznek jó ill. rosszabb tanulók.) Nem a szalagnál ülnek a tanárok, hanem gyerekekkel foglalkoznak, és a gyerekek nem felejtenek: először a gyerek a tanárnak tanul, mert szereti őt - vagy épp az ellenkezője! És igen, pont a reál tárgyat tanítók törekedhetnének arra, hogy ne elrettentsék a tanulókat, hanem megszerettessék (először magukat), utána a tantárgyat. Szerintem pont ezért hiány szakma a matek, fizika, kémia tanár. Maguknak generálták, a legtöbb gyerek utálja. Így nem lesznek mérnökök,orvosok,...műszaki emberek,stb.stb.
Nem pénz kérdése, hogy egy tanár jó vagy nem. Ez csak kifogás a részükről.
És, korábban kellene nyugdíjba küldeni őket, úgy, mint a belügyeseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!