Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám magam rávenni a...

Hogy tudnám magam rávenni a tanulásra? Valahogy minden jobban érdekel, mint a tanulás. Ha elkezdem, akkor meg elálmosodok

Figyelt kérdés

2013. máj. 7. 22:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát ez sajnos természetes. De azért lehetne több akaraterőd. Csináld úgy, hogy sokat pihensz közben, és mondjuk állítsd be az ébresztőt, hogy na most 1 órát tanulsz, 15 percet pihensz.
2013. máj. 7. 22:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja igen, vagy gondold ki, hogy ha megtanulsz 4 oldalt, megehetsz egy csokit :D legyen valami jutalmad.
2013. máj. 7. 22:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hú, én erről mennyit tudnék mesélni! :D

Én is nagyon nehezen állok neki a tanulnivalónak, általában az utolsó pillanatra hagyok mindent, de akkor igyekszem minél jobban felkészülni! Én amikor álmos vagyok, azzal pezsdítem fel magam, hogy végiggondolom: lefeküdhetek most aludni, de akkor az elkövetkezendő napjaim/heteim álmatlanul, idegeskedve fognak telni, a dolgozat alatt csak ülni fogok a papír fölött, mert egy kukkot nem tudok hozzászólni a témához. Míg ha ma éjjel csak keveset alszom, de holnap jól megírom a dogát, utána délután amint hazajövök, le is fekszem aludni. :) Ez engem mindig feldob!

Mindig kezd a tanulást a számodra legkedvesebb résszel! Én most földrajz érettségire készülök, és az atlaszt szeretem tanulgatni, úgyhogy mindig azzal kezdem. Aztán anikor már hozzászoktam a tanuláshoz, jöhet a többi, az anyagok átnézése... És természetesen tarts szünetet, én volt, hogy 8 órát egyhuzamban végigtanultam, utána volt egy pont, amikor már a szó szoros értelmében semmit nem volt képes felfogni az agyam, úgyhogy el is húztam aludni. :D

Na sok sikert, renélem hasznosak a tippjeim! :)

2013. máj. 7. 23:14
 4/7 anonim ***** válasza:

20 percenként 5 perc szünet

így a legjobb, mert azt jegyzed meg a legjobban, amit eleinte tanulsz

nem én állítom, hanem az a domján lászló

2013. máj. 7. 23:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Koszi szépen a válaszokat. Perpill én is érettségire tanulok, torivel kezdem mert az a legkonnyebb, a szlovákot a végére hagyom (Felvidéki vagyok) ezért el is vagyok vele maradva. 30 tételt kell behoznom és 3 hét múlva szóbeli :D Egyik ismerosom azt javasolta,hogy ha már nem fog az agyam,akkor menjek ki sportolni és utánna jobb lesz... na még fáradtabb lettem :D
2013. máj. 7. 23:55
 6/7 anonim válasza:
Ha úgy érzed, hogy semmi féle képp sem akarsz leülni tanulni, pedig muszáj, elsőnek is szokd a gondolatot, hogy te le fogsz ülni. Ajánlom, hogy elsőnek menj egy kicsit a friss levegőre. Sétálgass, vagy sportolhatsz is. Nagyon jók ilyen téren a házi állatok. Ha pl. a kiskutyáddal játszol, feltölt energiával és boldogabban is ülsz neki a tanulni valóknak. Vagy csak sötétítsd be a szobádat és 10 percre dőlj le egy kicsit. Pihenj, hallgass zenét. Aztán vedd elő a legnehezebb tantárgyat. Kb. 20-30 percig tanulgasd, aztán tarts 5-10 perc szünetet és folytasd. Fokozatosan haladj a könnyebb tantárgyak felé, hogy 2 óra elteltével ne a legnehezebb tantárgyat vedd elő és kínodba visszarakd a táskádba, hanem már úgy állj neki, hogy "na, hú, már csak ennyi, ez kisujjból jön, már csak 10 perc" és az már úgy kicsit dob is a dolgokon. Tűzz ki magad elé egy célt és motiváld magad. Pl. ha tudod, hogy ha ezt meg ezt a dolgozatot meg tudod írni legalább négyesre, akkor kapsz egy telefont, akkor biztatod magad, hogy már csak a telefonért is, de megtanulod. Legyen valami motiváció!!!! :))) SOK SIKERT!
2013. máj. 8. 16:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Tegnap végre sikerul rászánnom magam, koszonom, hogy segítettetek! Bevállt :)
2013. máj. 9. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!