Hogy tudnám magam rávenni a tanulásra? Valahogy minden jobban érdekel, mint a tanulás. Ha elkezdem, akkor meg elálmosodok
Hú, én erről mennyit tudnék mesélni! :D
Én is nagyon nehezen állok neki a tanulnivalónak, általában az utolsó pillanatra hagyok mindent, de akkor igyekszem minél jobban felkészülni! Én amikor álmos vagyok, azzal pezsdítem fel magam, hogy végiggondolom: lefeküdhetek most aludni, de akkor az elkövetkezendő napjaim/heteim álmatlanul, idegeskedve fognak telni, a dolgozat alatt csak ülni fogok a papír fölött, mert egy kukkot nem tudok hozzászólni a témához. Míg ha ma éjjel csak keveset alszom, de holnap jól megírom a dogát, utána délután amint hazajövök, le is fekszem aludni. :) Ez engem mindig feldob!
Mindig kezd a tanulást a számodra legkedvesebb résszel! Én most földrajz érettségire készülök, és az atlaszt szeretem tanulgatni, úgyhogy mindig azzal kezdem. Aztán anikor már hozzászoktam a tanuláshoz, jöhet a többi, az anyagok átnézése... És természetesen tarts szünetet, én volt, hogy 8 órát egyhuzamban végigtanultam, utána volt egy pont, amikor már a szó szoros értelmében semmit nem volt képes felfogni az agyam, úgyhogy el is húztam aludni. :D
Na sok sikert, renélem hasznosak a tippjeim! :)
20 percenként 5 perc szünet
így a legjobb, mert azt jegyzed meg a legjobban, amit eleinte tanulsz
nem én állítom, hanem az a domján lászló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!