Mit kell írni novella elemzésnél a bevezető és a befejezésbe?
A tárgyalás részét azt vágom, hogy mit kell beleírni csak h az elejére és a végére mit kell vagy mit érdemes bele írni?
életrajzot?
Nekünk mindig azt mondta a tanár, hogy funkció nélküli életrajzot nem szabad írni. Másrészt olyan novellát szoktak bedobni, akinek a szerzőjét még hírből sem biztos, hogy ismerjük, nemhogy az életrajzát tudjuk.
Én bevezetésként a novelláról szoktam írni. Mi a novella, mikor alakult ki, kinek a nevéhez fűződik. Ha magyar írótól van novella, akkor arról is írok, hogy a magyar irodalomban mikor jelent meg és kik a nagy novellisták. Így lesz egy átvezető mondatom a tárgyalásba, ahol kitérek az adott szerzőre.
A befejezésben összegzem, hogy milyen a novella, mi a mondanivalója, esetleg beleszövöm, hogy számomra mi a mondanivalója.
én arra gondoltam hogy bevezetésbe beleírok egy kicsit a témáról általában.pl ha a novella témája a szerelem akkor arról néhány gondolatot.nem tudom jó-e
befejezésnek meg a mű mondanivalója,összegzése,véleményem
Első vagyok.
Az is jó szerintem, amit a második írt, bár én ezt inkább a tárgyalás végén vagy a befejezésben írnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!