Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Na szóval ugye nekem van igazam?

Na szóval ugye nekem van igazam?

Figyelt kérdés
Volt az, hogy nyelvtan óra volt, és a tanár iratott egy röpdolgozatot, de az olyan szokott lenni, hogy mondja a feladatot, mi megcsináljuk, és utána ő mondja a helyes megoldást, mi meg javítunk, és a végén kijön egy összpontszám. Na a tanár véletlenül egy feladatot nem számolt bele az összpontszámba, csodálkoztam is, hogy 34-ből 35 pont hogy lehet. Akkor szóltam, hogy egy feladat kimaradt, hozzá írta, és úgy 37 pont lett a maximum, és amikor mondták be a pontokat, sokaknak így rosszabb lett, mert ugye lejjebb mentek a százalékok. Szóval nem vagyok én az a stréberkedő tanár kedvence, de mondjuk az osztályomból eléggé kiemelkedő szinten vagyok. És ezután csak egy kisebb társaság nyilvánította ki a nem tetszését, hogy most már utálnak, meg közellenség lettem, miközben ők 7-en voltak mindössze. Nem nagyon érdekelt, de azért nem esett jól. Azt is mondták, hogy miért nem tudtam volna 34 pontot mondani, de a tanár látta, hogy hibázta, meg akkor mondhattam volna 33 vagy 32 pontot, de én nem akarok hazudni a tanárnak. Szerintetek kinek van igaza? Mert azért eléggé rosszul esik. Ha meg máskor is szólogatnak, csak simán visszaszólok, hogy legközelebb tanuljanak, mert már "unom", hogy mindig csak én kapok ötöst.

2013. ápr. 25. 06:16
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nincs igazad. Nem kellett volna szólnod.
2013. ápr. 25. 09:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha Neked így is-úgy is jeles volt, akkor maradhattál volna akár csendben is.
2013. ápr. 25. 11:09
 3/9 anonim ***** válasza:
55%
Hát ugye másoknak rosszabb lett és még csak neked sem lett jobb. Mi értelme is volt az egésznek?
2013. ápr. 25. 11:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Én sem értem, hogy miért kellett szólni. A tanár majd magától észreveszi, ha nem, akkor mindenki örül, hogy jobb jegyet kapott. Neked ez most úgy is mind1 volt ,nem értem miért volt muszáj figyelmeztetni a tanárt. Te tudod. Persze jó, hogy van igazságérzeted, de most az az egy potyajegy, amit szerezhettél volna az osztály tagjainak igazán nem olyan nagy kihágás.
2013. ápr. 25. 12:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Legközelebb gondold végig a dolgot, mielőtt szóvá teszed a dolgot. Még ha kevesebb pontot is diktáltál volna be, azért még senkit sem szúrtak le, mert negatív irányba "számolta el" magát.

Amúgy meg mondhatjuk, hogy neked van igazad, csak fogadd el, hogy egy ilyen után az osztálytársaid érthető okokból neheztelni fognak rád. Mert ez, amit leírtál, pont a stréber viselkedés, hiszen nem ezen múlt neked a jobb jegy.

2013. ápr. 25. 12:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Sajnos el kezdik "utálni" a diákok azt olyant,

aki ilyenekt csinál, mint amit leírtál

(Még akkor is, ha nem volt rossz szándék mögötte)

2013. ápr. 25. 16:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Velem is előfordult hasonló régen a suliban

(Kaptam "megjegyzéseket")

Utána inkább csöndben maradtam

2013. ápr. 25. 16:36
 8/9 Scotty97 válasza:

Ne érezd rosszul miatta! Teljesen jogos. H ilyen a hozzáállásod, akkor a következő dogáknál ha épp csak egy kevés kell, lehet, hogy a jobb irányba tolja a jegyed a tanár. A többiek meg így jártak, miért nem tanultak?

Ha velem történt volna, hogy egy jeggyel rosszabb lesz, mert valaki szólt, akkor meghúzom maam, és legközelebb jobban tanulok...

2013. ápr. 26. 16:54
 9/9 Scotty97 válasza:
Bocsi a hibákért, de telefonról írok, és ha megpróbálok visszaolvasni hibákat keresve, össze-vissza ugrál.
2013. ápr. 26. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!