Érettségi után hova kell menni, ha óvónéni szeretnék lenni?
Figyelt kérdés
10. osztályos lány vagyok, és majd óvónéni szeretnék lenni. Mi kell hozzá, mit válasszak választható érettségi tárgynak, hova menjek utána, miből kell jónak lenni? Bármi egyéb információt nagyon megköszönnék! :)2013. ápr. 18. 20:33
2/5 A kérdező kommentje:
Budapest környéke
2013. ápr. 18. 20:47
3/5 anonim válasza:
Óvodapedagógus szakra kell jelentkezned.
Részletes infók:
[link] &sz=kov
A bejutáshoz az érettségi tárgyakból kell jól teljesítened a pontszámok miatt.
A felvételin ének (és talán tesi is) van; úgyhogy ha eddig kimaradt az életedből, akkor kezdj el minél előbb megbarátkozni a szolmizálással és a furulyával. :)
Logopédiai alkalmassági vizsgálat is van, súlyos beszédhiba kizáró ok; és minél szebben beszélsz, annál jobb (artikuláció, hangképzés, beszéddallam stb.), hiszen egy pedagógus beszédének példaértékűnek kell lennie.
Szerintem szakmai szempontból mindegy, mit választasz érettségire, úgyhogy ami jól megy. :)
4/5 anonim válasza:
1. vagyok. anyum óvónő, ő Szarvasra járt,most így hívják a sulit: Szent István Egyetem - Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar - Szarvas
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindkét választ! :)
2013. ápr. 18. 21:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!