Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen képzésre jelentkezhetek...

Milyen képzésre jelentkezhetek? Részletek lent!

Figyelt kérdés
Szociálpedagógus diplomám már van, januárban államvizsgázok történelem tanári szakon (még a régi képzés szerint). Szeretném még a magyar szakot megcsinálni mellé. Így diplomásként is csak alapképzésre jelentkezhetek magyarból és 3+2 év mire magyar tanári diplomát szerzek ugyanúgy mintha még egy diplomám sem lenne? Sajnos nem vagyok tisztában az új rendszerrel, nagyon zavaros nekem. Segítsetek légyszi! Ja és aki GYED-en van annak ingyenes a felsőoktatás vagy már nincs ilyen?
2009. szept. 24. 17:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Elméletileg előről kell kezdened, de elég valószínű, hogy ugorhatsz pár évet ha elfogadtatod a kreditjeidet.

A gyesen, gyeden levőknek nem kell fizetni a felsőoktatásért, a gyed végéig, viszont arról nem tudok nyilatkozni, hogy visszamenőleg ki kell-e fizetni. Vannak esetek amikor igen és nem tudom, hogy ez beletartozik-e.

2009. szept. 24. 18:01
 2/4 anonim ***** válasza:
De igen kell fizetni már annak is aki gyesen gyeden van, csak kap 50 plusz pontot. Tehát nem ingyenes semmiféleképpen. És valószínűleg végig kell csinálnod az 5 évet(már csak a pénz miatt sem hagyja az egyetem, hogy rövidíts), de az általános tanárképző modulokat valószínűleg elengedi neked.
2009. szept. 24. 18:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem van csoporttársam, aki most szült, ezért nem rakták fizetősre.

A beíratkozásnál a lapon kizáró tényező a költségtérítéses szakokon, hogy gyesen vagy gyeden van az illető. Nem rakhatnak fizetősre, nyugi!

2009. szept. 24. 18:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Én két gyereket is szültem, most is gyesen vagyok és tanulok, és simán csak költségesre vettek fel. És az államisra is meg volt a pontom, mégis a második helyre vettek fel. És a TO azt mondta, hogy már nem jár ingyen oktatás. Lehet azért, hogy én most kezdtem szeptemberben és az újaknak már nem jár, vagy mert van már egy diplomám. Nem tudom, de nekem azt mondták, hogy gyes meg gyed ide vagy oda, de költségtérítéses leszek.
2009. szept. 24. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!