Állatorvos akarok lenni erre 21 évesen jöttem rá! Mit kellene tennem? ( többi lent)
Újra érettségizel és csinálsz emeltet is pl. bioszból és/vagy nyelvből. Valamint nyelvvizsga.
Ha van okj-s végzettséged, az is plusz pontot ér.
Felvi.hu-n nézz utána, kb. hány ponttal vehetnek fel az egyetemre.
simán lehetsz! még akár elnök is, sosem késő elérni a célunkat csak törekedni kell. ilyen 3as válaszolókat meg figyelmen kívül kell hagynod, mert ezek az emberek hátráltatnak hogy elérd a célod. ne már adj a véleményére
"ilyen érettségivel nem is értem mit akarsz" :DD
Akármennyire is szúrja vkinek a szemét, az utolsónak igaza van.
Nem azért nem lesz a kérdezőből jó eséllyel állatorvos, mert szar lett az érettségije. Hanem azért, mert 21 évesen még normálisan fogalmazni és helyesen írni sem tud, az internet segítségével sem képes megtalálni a számára szükséges információkat.
Egyébként újra kell érettségizni (biológiából és kémiából emelt szinten), el kell érni a ponthatárt (kb. 430). Nah meg ha már van diplomája, akkor félévente kicsengetni 1 millió forintot.
Utolsó kettővel sajnos egyetértek. Többnyire ha az emberek akarnak valamit akkor van bennük huszonévesen annyi önállóság, hogy utánanéznek hogy pontosan mik a követelmények ahhoz amik szeretnének lenni. Esetleg feltesznek itt kérdéseket azokhoz akik már állatorvosit végeztek hogy milyen az egyetem, böngésznek különböző fórumokon és még sorolhatnám. Másrészt a szakma szóról mindig valami OKJ, szakmunkás munka jut eszembe (bocsánat).
De a kérdésre a válasz: Jelentkezel érettségire, nálad szerintem a két emelt érettségi játszik, mivel csak duplázással kerülhetnél be. Ez belefog kerülni úgy 50 ezer forintodba, ha már nincs tanulói jogviszonyod. Aztán jelentkezel majd februárban felsőoktatásban (Gödöllőn van azt hiszem csak állatorvosi Magyarországon). Majd megírsz két olyan 85-95% körüli emelt érettségit, úgy bekerülhetsz, aztán el is kell végezni. De én sem látok neked túl sok esélyt ehhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!