Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi kell ahhoz, hogy felvegyene...

Mi kell ahhoz, hogy felvegyenek pénzügy-számvitel szakra? 18/L

Figyelt kérdés
Én most egy gimibe járok, idén érettségizek. Középiskolában lenne egy OKJ-s képzés, pénzügy-számvitel szak és érdekelne. Nem tudjátok, hogy milyen jegyekkel, érettségi eredményekkel vennének fel? Vagy elég, ha van egy érettségim? Köszi előre is a válaszokat!
2013. ápr. 14. 15:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz fizetni, akkor a mostani állapot szerint kb. csak azokat a hallgatókat veszik fel, akik szín ötösök voltak középiskolában, ötös érettségivel (1-2 emelt érettségi, ami talán lehet 4-es is) és nem árt ha van egy középfokú nyelvvizsgád és/vagy elvégeztél már egy okjs (jelen esetben) közgazdász szakot.

Ha ez nem megy, akkor 160-250 ezer ft/ félév körül mozognak most a költségek, de a jobb egyetemekre még így sok pont kell a fizetős szakra is.

Én is pénzügy szakon vagyok és fizetnem kell érte..

2013. ápr. 14. 15:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Jaj bocsi, félreolvastam. Azt hittem fősulin akarsz pénzügyet tanulni :D Ha okj-n akkor elég csak az érettségi..
2013. ápr. 14. 15:46
 3/6 anonim ***** válasza:

*3-as / 4-es érettségi

De én úgy tudom, hogy ott nem nagyon válogatnak. Majdnem mindenkit felvesznek..

2013. ápr. 14. 15:46
 4/6 anonim ***** válasza:

sajnos tényleg fizetőssé vált szinte teljesen a rendszer.. tavaly 0 államilag támogatott hely volt, idén ha jól tudom és elérsz 410 pontot (vagy valahogy akörül),akkor államilag támogatott leszel, de semmi részlet nincs erről, még annyi sem,hogy melyik egyetemen él ez a "rendelet".

Én kitűnőre érettségiztem, egy emeltet csináltam, az 92% lett, van egy középfokú és egy felsőfokú nyelvvizsgám, és nekem így lett 428 pontom.. De én tavaly felvételiztem, így fizetősön vagyok, félévente 195ezer ft..

2013. ápr. 14. 15:47
 5/6 anonim ***** válasza:
én is az egyetemi szakról írtam, hiszen pénzügy és számvitel képzés ott van. pénzügyi asszisztens és hasonló képzések vannak amik okj-k, de sajnos egy diplomás pénzügyessel nem versenyezhetsz, és ez elég komoly munkakör a felsőbb szinteken, ahová csakis diplomás szakembert keresnek. Ha könyvelőnek mész,akkor csakis a mérlegképes könyvelői végzettség ér valamit, ahhoz pedig kell pénzügyi szakma már előtte,hogy elvégezhesd.
2013. ápr. 14. 15:50
 6/6 anonim ***** válasza:
okj képzésre nincs felvételi (középiskolában folyó okj képzést értem alatta), csak az kritérium hogy meglegyen az érettségid. Jelentkezés sorrendjében vesznek fel.
2013. ápr. 14. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!