Mi kell ahhoz, hogy felvegyenek pénzügy-számvitel szakra? 18/L
Ha nem akarsz fizetni, akkor a mostani állapot szerint kb. csak azokat a hallgatókat veszik fel, akik szín ötösök voltak középiskolában, ötös érettségivel (1-2 emelt érettségi, ami talán lehet 4-es is) és nem árt ha van egy középfokú nyelvvizsgád és/vagy elvégeztél már egy okjs (jelen esetben) közgazdász szakot.
Ha ez nem megy, akkor 160-250 ezer ft/ félév körül mozognak most a költségek, de a jobb egyetemekre még így sok pont kell a fizetős szakra is.
Én is pénzügy szakon vagyok és fizetnem kell érte..
*3-as / 4-es érettségi
De én úgy tudom, hogy ott nem nagyon válogatnak. Majdnem mindenkit felvesznek..
sajnos tényleg fizetőssé vált szinte teljesen a rendszer.. tavaly 0 államilag támogatott hely volt, idén ha jól tudom és elérsz 410 pontot (vagy valahogy akörül),akkor államilag támogatott leszel, de semmi részlet nincs erről, még annyi sem,hogy melyik egyetemen él ez a "rendelet".
Én kitűnőre érettségiztem, egy emeltet csináltam, az 92% lett, van egy középfokú és egy felsőfokú nyelvvizsgám, és nekem így lett 428 pontom.. De én tavaly felvételiztem, így fizetősön vagyok, félévente 195ezer ft..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!