Átmenjek általános tagozatú gimiből közgazdasági szakközépbe, ha később pénzügy és számvitel szakra szeretnék menni?
Figyelt kérdés
Jelenleg 10.es vagyok és jól érzem magam a mostani suliban, de mégis elkezdtem azon gondolkozni, hogy átmenjek közgazdasági suliba a továbbtanulási terveim miatt. Menjek vagy maradjak?2013. márc. 16. 21:41
1/11 anonim válasza:
Szerintem mindenképpen maradj, főleg ha ez egey ilyen elitebb gimnázium, ahova jársz.
Én is gimnáziumba járok, 12.-es vagyok és jövőre pénzügy és számvitel szakra fogok járni az egyetemen. (Ha felvesznek, persze)
2/11 A kérdező kommentje:
Nem mondanám elitnek a gimit, ahová járok, csak olyan közepesen erősnek. Miért maradjak, meg tudnád légyszi indokolni?
2013. márc. 16. 21:57
3/11 anonim válasza:
én turizmusi szakközépbe jártam, és onnan mentem pénzügy számvitelre. a fontos,hogy egy nyelvet felsőfokon beszélj,és emelt matekot csinálj. ha ez megvan,akkor teljesen mind1,milyen suliból jöttél.
4/11 A kérdező kommentje:
Oké, akkor szerintem maradok és felveszem faknak a matekot és az angolt. :)
2013. márc. 17. 16:27
5/11 anonim válasza:
Nem musszáj emelt matek pénzügy és számvitelhez.
6/11 anonim válasza:
nem muszáj, mivel nem kötelező felvételin (még) az emelt szintű matek, de viszont nagyon nagyon szívatós tárgy,ha nem emelt szinten tanultad a matekot. én sajnos nem,és heti 2 óra magántanári óra szép összegért.. matekból nagyon magas szintet követelnek meg ezen a szakon, ezért ajánlottam az előző (2vel előbb) kommentemben,hogy egy emelt matekot szerintem mindenképpen csinálj.
7/11 anonim válasza:
Oké, de attól, hogy valaki eljár matekfaktra, még nem muszáj matekból emelt érettségit csinálni.
Például én is matekfaktos vagyok, de csak közepezni fogok matekból, angolból pedig emeltezik. (pénzügy és számvitelre megyek én is)
8/11 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget :)
2013. márc. 20. 20:52
9/11 anonim válasza:
persze, csak én feltételeztem,hogy ha valaki magas szinten tanulja a matekot,akkor akar arról papírt is,hogy ő többet tud. legalábbis én így állok hozzá, de egyénfüggő.
10/11 anonim válasza:
Csak éppen lehet hogy többet ér egy jobban sikerült középpel, mint egey kevésbé jó emelttel.
Legalábbis én így vagyok vele. Inkább csinálok egy közepet, ami remélhetőleg 95 % felett lesz, minthogy egy emelten csak olyan 70 % körüli eredményt érjek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!