Segítene valaki? "büfészakból" kihozni a maximumot, ötletek?
Kommunikáció és médiatudomány szakra járok. Nem buli, vagy láblógatás céljából választottam, érdekel az újságírás, így munka mellett kezdtem el levelezőn. Azt már én is látom, hogy nem valami hiper szuper profikat képeznek ki, és hogy a protekció mindenek fölött.
De, engem tényleg érdekelnek ezek a dolgok. Az újságírás, a PR-os munka, riporter munka, szinte minden.. mivel így is telített a szakma, hogyan válhatnék ki? Az, hogy tudjak több nyelven, ez világos, hogy pluszt jelent. Ezen kívül? Mit tegyek, hogy érjen valamit a diplomám és elhelyezkedni is tudjak?
Sajnos alapvetően te már megadtad a választ. Ebben az országban a teljesítmény az semmi (és nem csak az újságírásban), a rokoni, hűbéri kapcsolatok döntik el alapvetően a lehetőségeket.
Ha ettől eltekintünk, és mégis adunk úgy 5-10 % esélyt a teljesítménynek, az érdekességnek, akkor először is alapvető egy sajátos, jó egyéni stílus. Ez még többeknek meglehet. Ezen túl pedig azzal tudnál kitörni, ha a "médiatudományon" túl van olyan szaktudásod és extra információd, ami egy átlag médiamunkásnak nincs. Tehát ha tudsz valóban újat mondani. Én pl. a 90-es évek végén és még utána egy rövid ideig bárhova küldtem cikket (neves lapokba is), kivétel nélkül mindet szívesen kiadták, mert jó volt a nyelvezetem, a stílusom, meg volt egy olyan szakterület, amin otthonosan mozogtam, volt némi háttérinformációm. Nem volt sehova semmilyen kapcsolatom, és nem is média területen dolgoztam. Elég, ha egy cikkben egy-két újszerű dolgot elpöttyintesz, az már elviszi az egészet. Ma már persze sokat romolhatott a helyzet, nem biztos, hogy ez is elég bármihez, csak példaként írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!