Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudhatnám kihozni...

Hogyan tudhatnám kihozni belőlem a maximumot?

Figyelt kérdés

Szóval én egy kettes tanuló vagyok és erre nem igazán vagyok büszke, ezen változtatni szeretnék.

De hogyan kezdjek neki, úgy, hogy négyes ötöseim legyenek, szeptembertől kezdve.

Most ne ilyen tanácsokat adjatok, "hogy tanulj többet", "meg igyekezz".

2011. júl. 17. 10:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Mindig az aznapi anyagokat tanuld meg. Pl. ha minden kedden és pénteken van biológiád, akkor a kedden feladottakat ne csütörtökön tanuld, hanem már kedden mikor hazamész. Így amit tanultál, az felfrissül, összeáll a fejedben és csütörtökön csak átolvasni kell egyszer és rájössz, h még emlékszel. Az a baj, h ha halogatod a tanulást és az utolsó pillanatban veszed elő a könyvet, akkor az órán elhangzott magyarázat nagy része elfelejtődik.

Röviden: mindig azt tanuld meg, amit aznap feladtak és utána csak olvasd át, ami következő napra kell.

Nekem rettenetes nagy segítség volt ez.

2011. júl. 17. 10:20
 2/3 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ez most hülyén hangzik majd, de mindig csináld meg a házikat! Én például matekból világ életemben 2-es 3-as voltam, mert sose írtam házit és sose gyakoroltam dolgozatokra.

Majd jött egy olyan korszakom, hogy egyszer csak leültem matek házit írni. Csinálgattam egy hónapon át, majd amikor témazárót írtunk, arra már nem gyakoroltam külön, mégis simán 5-öst írtam. Mert egy feladat nem volt benne, amihez hasonlót ne csináltam volna órán...

Nekem ez vált be.

A törit meg mindig utáltam, de megpróbáltam úgy hozzáállni mintha mesét olvasnék...:)

2011. júl. 17. 10:28
 3/3 anonim ***** válasza:

nem bántásképpen írom, de nem "belőlem" hanem "magamból" és akkor ez volt az indulás a 5-ös nyelvtan felé vezető úton.

nem tudom hanyadikos vagy?Mert vannak bizonyos tantárgyak amikhez kellenek az alapok is ahhoz, hogy szintre hozd magad, szóval nem ártana egy picit ismételgetni az előző évi anyagokat is, gondolok itt arra, ha pl matekból veszitek a logaritmusokat akkor ahhoz kell a hatványozás és a gyökvonás is, ha az nem megy akkor elvéreztél, így ha ilyennel találkozol akkor a korábbi évek anyagait is érdemes átnézni.

A rizsatárgyakra érdemes órán odafigyelni és jegyzetelni, majd otthon azonnal a tankönyvet is hozzáolvasni, hogy összeálljon a kép.

A tanulással kapcsolatban pedig az első hozzászólónak nagy igazsága vagyon, a gimi első két osztályába olyan 3,2-3,5-ös átlagom volt 11-be 4,6 -tal zártam, 12-be 4,8-al az érettségim meg kitűnő lett.

Voltak olyanok aki az első két évben rajtoltak jól, majd az utolsó két évre eresztettek le, szóval igaz az, hogy az utolsókból lehetnek az elsők.:o)

Kitartást.:o)Hajrá!

2011. júl. 17. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!