A matekot el lehet felejteni, vagy csak ki lehet esni a gyakorlatból?
Tavaly érettségiztem, egy évet most kihagyok, majd most szeptembertől szeretnék egyetemre menni, matektanárnak jelentkeztem.
Már most, fél év aktív matekozás kihagyása után is úgy érzem, hogy felejtettem dolgokat bizonyos témakörökben. Pedig egyszer már megtanultam őket és használtam is őket.
Ha majd megint napi szinten foglalkozok vele, akkor be fognak így villanni vagy mi lesz? Most sajna nem sok időm van gyakorolni.
Matek tanári szakon semmi szükséged sem lesz a középiskolai matek tudásodra. Az első két-három évben legalábbis biztosan nem. Én emlékszem, hogy úgy harmad- vagy negydévig, amikor bejött az elemi matematika nevű tárgy még csak a számológépemet sem vettem elő, annyira nem erről szólt a dolog.
Az egész egyetem alatt csak úgy tudtam fenntartani a középiskolai matektudásomat, hogy suli mellett folyamatosan korrepetáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!