Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miket kell a legjobban tudnom...

Miket kell a legjobban tudnom ha építészmérnök szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

fizikából/matekból melyik témaköröket tanulják az egyetemen?

és rajzból milyen típusú rajzokat kell készíteni? hogyan készüljek fel a rajz alkalmassági vizsgára?

(10.es L)

2013. ápr. 7. 10:57
 1/7 anonim válasza:
Főként statika, talajmechanika, geodézia, anyagok tulajdonságát tanulják, feszültséggel is foglalkoznak. Rajzból szabadkezes rajzot is tanítanak, de gondolom nem újdonság, hogy mostanában már inkább számítógépes tervező programokat is tanulnak, és főként azt is használják. :)
2013. ápr. 7. 11:07
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyik osztálytársam is építészmérnöknek készül,tavaly együtt jártunk rajzszakkörre.Állandóan kockát meg hasábot kellett rajzolnia :D,úgyhogy kell térlátás rendesen.Mindenképpen járjál külön rajzra vagy előkészítőre,mert a tanár látja a hibáidat és segít ha kell.
2013. ápr. 7. 13:21
 3/7 anonim válasza:
a rajz alkalmassági feladatai fent vannak az adott intézmény honlapján, egyébkén inkább fizika mint matek, mechanika(statika)stb... igazából van számítógépes "tervezés" is de az első években csak szabadkézzel engednek rajzolni, persze ez intézmény függő is..
2013. ápr. 25. 23:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek:

Amit leírtál : "Főként statika, talajmechanika, geodézia, anyagok tulajdonságát tanulják, feszültséggel is foglalkoznak." már bocsánat de nagy hülyeség :) Én most vagyok végzős építészmérnök, és bár tanítanak nekünk statikát stb, de csupán pár félévig, és nem is olyan szinten, ahogy az általad leírtak sugallják. Amikre te gondolsz az az építőmérnök szakterülete. Hideg kirázna, ha teherbírást kellene számolnom egész életemben. Az építésznek kreatívnak kell lennie, térlátása legyen, legyen fogékony a művészetekre, és legyen jó problémamegoldó képessége. Építészettörténet, illetve művészettörténetet eléggé jól kell vágni, de ha most nem is vagy benne a témában, a suliban megtanulod. Bár én fizikából érettségiztem, de a haszna egyenlő volt a 0-val. De azt hiszem kötelező abból (?) érettségizni, nem tudom, már nem vagyok tisztában a jelenlegi rendszerrel.

Az alkalmassági vizsgán ilyen rajzok vannak/ voltak:

- egy testek alkotta beállítás megrajzolása ( kocka, henger, stb)

-akkor nekem volt olyan, hogy vetítetek egy templomot pl. 5 percig, és aztán emlékezetből rajzold le megint

- egy szoba képét vetítik pár percig, aztán emlékezetből rajzold meg kb. az alaprajzát.

Meg talán most már volt olyan, hogy egy szobát "le kellett másolni" a vetített kép alapján( ha mész alkalmasságira, akkor könyörgöm ennél rajzold le a födémet meg a padlót is legalább vonalasan...)

hirtelen ennyire emlékszem....

Ismétlem, bár lehet kötelező fizikából érettségizni, de itt annyria tanítják a statikát, geodéziát, hogy kb a vizsgák után 1 hónappal elfelejted . Egy kis túlzással persze. Sose fogsz építész diplomával méretezni semmi, mert nem engedik. Arra van az építőmérnök/ statikus.

Meg még annyit, hogy attól, hogy alig tanítják, oda kell tenned magad, hogy sikerüljön, de nem vészes :)

Ha van kérdésed a témával kapcsolatban , írj üzenetet :)

2013. ápr. 29. 19:44
 5/7 anonim válasza:
Debrecenben volt kb ugyan ez a rajzalkalmassági 2010-ben:D amúgy teljesen igaza van ez előttem válaszolónak
2013. máj. 6. 02:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert Debrecenbe járok én is (végzős vagyok), csak 2009-ben kezdtem :)
2013. máj. 6. 09:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Elsőéves építészhallgató vagyok a BME-n. A követelmény jelenleg: fizika és matek érettségi, az valamelyikből mindenképp egy emelt. A rajzalkalmassági itt 2 részből állt:

-szabadkézi rajz: beállítás alapján, szintén hasábokkal, hengerekkel, tónusozva. A rendelkezésre álló idő 3 óra volt.

-térrekonstrukció: Egy belső tér szemből, felül és oldalnézetét adták meg. ezekből a vetületekből kellett létrehozni a tér egy iránypontos perspektivikus képét. Ehhez 1 óra állt rendelkezésre.

( [link] itt le is írják ezeket)

2013. máj. 19. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!