Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megállnám a helyem programterv...

Megállnám a helyem programtervező informatikus hallgatóként?

Figyelt kérdés
Jelenleg 4es vagyok matekból és 5 informatikából.
2013. ápr. 4. 21:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Innen úgy látom hogy meg.
2013. ápr. 4. 21:42
 2/10 Silber ***** válasza:
Hidd el, a jegyek nem jelentenek semmit. Én annó 306 ponttal kerültem be a szakomra (nem proginfós vagyok), és rengeteg 400-430 pont körüli ember esett ki mellőlem az egyetemről. Ami fontos az eltökéltség, a kitartás, és a szorgalom. Enélkül nem megy.
2013. ápr. 4. 21:43
 3/10 anonim ***** válasza:

Én proginfóra járok.

Jegyek alapján ezt nem lehet meghatározni. A középiskolás és az egyetemi informatika nagyon táv áll egymástól. Lehet, hogy nálad nem így van, de mondok egy példát: valaki középiskolába teli szedi magát ötösökkel informatikából az ilyen word-excel-access feladatokból. De igazából annak köze sincs a proginfóhoz. Senki sem kérdezi meg az egyetemen, hogy az excelbe hogy is van az a függvény?

De tényleg nagyon sok szorgalom kell hozzá.

2013. ápr. 4. 23:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

szerezz egy C/C++ könyvet (könyvesbolt, könyvtár, net), kezdj el programozni, és egy idő után el fogod tudni dönteni, hogy szeretnél-e ilyesmivel foglalkozni vagy sem.

a jegyek tényleg nem jelentenek semmit, én matek OKTV helyezéssel max.ponttal mentem annak idején műszaki infó szakra, de 2 félév után inkább átmentem egy mérnöki szakra. Rájöttem hogy én nem is tudok és nem is akarok ilyen szinten programozni, és inkább meghagyom ezt a nálam alkalmasabb embereknek.

2013. ápr. 5. 21:18
 5/10 anonim válasza:

Max pont. ELTE

Hiába érkeztem megfelelő tudással rám akarták erőltetni azt, amit tanítanak. Inkább olyanokkal álltak szóba, akik

gimiben 2-3-asok voltak, illetve hosszú időre bukásra álltak matekból. Végül elvégeztem, tényleg majdnem felkopik az állam, a vásárolt dolgokat tudatosan veszem,

és optimalizálok, de így is lefelé megyek.

És a végén még szóbaálltak a cigányokkal és azt mondták,

hogy őrájuk büszkék és nem miránk. Basznak ránk, a telefont fel sem veszik, ha gond van, örülnek, hogy azzal,

hogy diplomát a kezünkbe nyomták, már úgymond lejárt a garancia. Volt, hogy megpróbáltak kitúrni a munkahelyről is, hogy ez nem felel meg az EAF követelményeinek. Mert volt ELTE-és gyakvez a munkahelyen.

Először a szemedbe mosolyognak, hogy fel tudják venni utánad fejpénzt/kvótát és utána meg akarnak tőled szabadulni.

Javaslok jobb helyeket:

Egri Károly Főiskola (3x jobb mint az ELTE, 2x jobb mint a BME)

Nyíregyházi Főiskola (15x jobb mint az ELTE)

Amikről az ELTE-én csak beszélnek, azt itt csinálják.

Az ELTE egy m. álszent banda.

Sokkal több pénz van mindenre. Miért akkora a túljelentkezés ez ELTE-én azt nem tudom, aki így választ

egyetemet, mint én is, az hü...

Diszkrimináció is van, jaj ELTE-és voltál, gúnyos hangon, mondják a Hays Hungary-nál.

Mondom, akkor kártérítésként vegyen az ELTE egy új EURO 8-as autót (14 millió forintért). Jaj, akkor már nézik, hogy ki vagy, kérdeznek mindenkit (C típusú), hogy te valójában jelentkezhettél-e az ELTE-ére. Jaj, olyan sokan

voltak, hogy elkerülte a figyelmünket, és akkor jön a drága Simon Péter és kitilt a közoktatásból.

Simon Péter már rég a Bahamákon él az első éves tanításaiból nyert vesztegetési pénzekből, azt sem tudja mi az ELTE és dublőr tartja az előadást, ami ugyanúgy néz ki.

A végzett hallgatók álla külföldön felkopik, mert pofátlanul alacsony bért adnak nekik. Mit hittél, hogy banki szakmában milliókat lehet keresni? ELTE-és csak 1700 eurót kap a banki szakmában, és még vigyorognak öltönyben, hogy tudtak neked munkát adni.

Embedded programozás (tiltja az ELTE) 6000-8000 euró,

elkap az FBI (az ELTE keresteti az olyan hallgatókat az

FBI-al, akik nem a szakmájukban helyezkednek el), akkor

tarkónlő. (ugye senki, akaszthatják oda...). Mi van ha

BME-s vagy és tanultad, akkor fel sem vesznek...

Ellenben, ha ELTE Progmat diplomával nyáktervezésben próbálsz elhelyezkedni, azért mert nem tanultad, de mered,

akár 15000 euró nettót is fizet egy hónapra.

Mi van ha jogi munkát próbálsz, akkor 30000-et fizet egy hónapra. Tehát ne a szakmádban.

Amíg a Family Frost jobban fizet addig Simon Pétert is

Fekete Istvánt b**** az asztalon lánynak öltözve az FTV-n.

Apropó nem fizetne elő valaki ezért FTV-re, jöjjön már az

államcsőd :D Vagy Orbánt?

2013. máj. 11. 22:00
 6/10 A kérdező kommentje:
és Szeged Tudományegyetem milyen? az is mint az ELTE?
2013. máj. 17. 23:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Proginfó terén mindig is nagy kérdés az ELTE vs SZTE. Én az SZTE-re szavazok (mivel itt vagyok proginfós:D:D:D:D).

Az ELTE-n ahogy hallom nagy rámennek a matekra (talán már feleslegesen is). Persze az SZTE-n is vannak szórótantárgyak...

2013. máj. 17. 23:49
 8/10 A kérdező kommentje:
még annyit kérdeznék hogy a proginfó modellező informatikus szakiránya mit takar? megnéztem neten de nem tudtam sokat kivenni belőle
2013. máj. 24. 23:09
 9/10 anonim válasza:

Üdv mindenkinek,én annyit szeretnék megkérdezni hogy kb milyen ponttal lehetne bejutni erre a szakra?

Néztem a felvit,de ott 356 környékén mozgott.

Az tényleg annyi pont hogy bejussak?(mostani évét néztem)

nekem még van 1 évem érettségiig.

Meg azt szeretném kérdezni a pontkalkulátornak hihetek a felvin?

2013. jún. 2. 20:07
 10/10 anonim ***** válasza:

Az SZTE-re tavaly 274 pont volt, ELTE-re 302. Tipikusan "könnyű bekerülni, nehéz elvégezni" szak.

De ugye tudod, hogy a pontkalkulátor nem a ponthatárt számolja ki, hanem a saját pontszámodat az eredményeid és a megjelölt szak függvényében?

2013. jún. 2. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!