Hogyan tanuljam meg a történelmet?
A töri az egy "különleges" tantárgy
Én mindig kijegyzeteltem a köyvből az anyagot és próbáltam valahogy "összefoglalni"
A tanártól (hogy hogyan tanít) is sok függ
Pl. nekünk kilencedikben meg tizedikben nem volt különösebben jó tanárunk utána meg olyan tanárt kaptunk, aki tök részletesen tanított meg mindent
(és alig lehetett megtanulni)
Középiskolás vagy?
Mi szerencsére nem feleltünk ebből a tantárgyból
Csak írásban volt doga (szerencsére)
A töri sztem csak az újkortól
kicsit bonyolultabb (meg több "összefüggést" kell megjegyezni)
De nem mindegy, hogy négy-
vagy hatosztályosba jár az ember
Mégis mitől félsz? Túl szigorú a tanár?
Lehetséges, hogy nem csak a történelmet kell megtanulni, hanem beszélni is(beszédkészség fejlesztésére gondolok), ez nem vicc, anno a gimiben nálunk eléggé hangoztatták, hogy nem elég, ha tudod írásban az anyagot meg tudsz összetett ábrákat elemezni, ha gyatrán fogalmazol, vagy félsz beszélni, akkor úgy semmit sem ér a tudás. Beszél többet mások előtt (ha ez a gond)! Ha nem ez a gond, akkor annyit tudok mondani, hogy zárd ki a külvilágot, ne zavarjon semmi, ne terelje el semmi sem a figyelmedet, mert a történelmet csak így lehet megtanulni. Lehet, hogy neked nem, de nekem úgy volt, hogy bár szerettem a történelmet (emelt szintűztem is belőle), nem mindig tudtam megtanulni. Vannak olyan időszakok, amikor fogékonyabb vagy, és amikor kevésbé. Meg kell találni a megfelelő időpontot a tanuláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!