Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mik a 10. -es illetve 11. -es...

Mik a 10. -es illetve 11. -es matematika tananyagok? (többi lent)

Figyelt kérdés
Mi a 10. -es illetve a 11. -es matematika anyag? Ugyanis 9. -es vagyok, mostanában unatkozom, túl sok a szabadidőm, és szeretném ezeket megtanulni. Leginkább témaköröket szeretnék kapni válaszként. (A megértésével nem hiszem, hogy gondok lesznek, csak szimplán ötletem sincs, hogy ezeken az évfolyamokon mit tanulnak)
2013. ápr. 1. 22:15
 1/1 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, hogy mindenhol így van-e, de nálunk:

10-dik vége nálunk exponenciális egyenletek, egyenlőtlenségek, majd logaritmikus egyenletek, egyenlőtlenségek.

11-dik kezdete analitikus geometria (egyenes, kör, parabola, elipszir, hiperbola).

Utána sorozatok (számtani és mértani; explicit, illetve rekurzív megadásuk). Ezekkel feladatok, az első n tag összeg képletének bevezetése.

Kapcsolatos fogalmak bevezetése: alsó és felső korlát, (szigorú) monotonítás, határérték. Határértékkel kacspolatosan sok feladat; nevezetes határértékek, rendőr-elv, e definiálása. Alső/felső határ és Cantor-axioma.

Utána akkor függvény analizís. A sorozatoknál bevezett fogalmak értelmezése függvényeknél (korlátosság, monotonítás, konvergencia), továbbá lokális, illetve abszolút szélsőérték. Konvexitás és inflekciós pontok. Deriválás, szélsóérték-keresés.

Aztán voltak halmazok, halmaz elmélet és számosság. Mátrixok.

Biztos voltak mások is, de ennyire emlékszem.

2013. ápr. 1. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!