Melyik a legjobb tankönyvkiadó Magyarországon?
Nekem abszolút a Mozaik Kiadó -s könyvek jönnek be. Most leszek 10-es gimnáziumban, és sajnos csak a Fizika, a Nyelvtan és Matek könyveink lesznek Mozaik-osok. :( De mivel nagyon szeretem természettudományi tantárgyakat, meg kell vennem külön a Földrajz, Kémia, Biológia tankönyveket is, mert amik nekünk vannak (Kémiából Műszaki -s, Földrajzból, illetve Biológiából Nemzeti -s) azokból nem értem meg a tananyagot és így ez a "külön beruházás" nagy összegekbe kerül évről-évre. De például Irodalomból, Ének-zenéből, Történelemből a Nemzeti Tankönyvkiadó -s könyvek a nagyon jók. A magyar nyelvkönyvek (pl. a Nemzetis német, vagy angol) elég pocsék gyártmány, mert nem adnak olyan lexikai tudást,mint azok a könyvek amelyekben egy szó sincs magyarul. Ámbár pl. a Nemzetis orosz könyvek elég jók! Az Apáczai Kiadó -s könyveket általános iskolában, alsó tagozaton szerettem nagyon Olvasásból és Nyelvtanból.
Mivel én ennyire szeretem a tankönyveket, az megint csak kérdésem lenne, hogy van-e olyan szakma/foglalkozás, hogy "Tankönyvterjesztési menedzser"?
Én még csak nyolcadikos vagyok, de nekem is hasonló véleményem van erről a dologról, mint neked. A természettudományi tantárgyak könyveiből nálam is a mozaikos viszi a pálmát. Nagyon tetszik, hogy vannak benne pluszinformációk, és rengeteg kép/ábra.. ezekkel sokkal könnyebben meg lehet érteni az anyagot.
A matekkönyvünk valami rettentő rossz, mintha ovisoknak találták volna ki.. azt hiszem Műszaki Kiadó.
A magyar és az angol könyveink is ilyen apáczais, kompetenciaalapú izéségek... de nekem nagyon nem tetszenek. Teljesen logikátlanul van néha felépítve, összeszerkesztve a tananyag. Angolkönyvből nekem a Project tetszik, ilyen van tesóméknak.
A történelem könyvünk is apáczais, de az nagyon tetszik. A középiskolás nemzeti tankönyvkiadós történelemkönyv is elég jó, részben ebből készültem versenyre :)
Bár az, hogy mit és hogyan sikerül megtanulnod, nagyrészben nem a könyvtől függ, hanem a tanártól. Azt viszont el kell ismernem, hogy a mozaik kiadós könyvek a természettudományi tárgyakból nagyon jól megértetik veled az anyagot tanár nélkül is, ha van egy kis eszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!