Aki valamikor szociológusi vagy bármely más társadalomtudományi végzettséget szerzett, hol tudott elhelyezkedni?
Hehe. Az első lépés a tagadás. Aztán majd szépen lassan elfogadod, hogy tényleg ennyi az opciód.
Okosabb voltál, mint akik azt mondták, hogy á, oda ne menj, az csak büfészak. Hajrá.
Én szociológusként végeztem, végzett ismerőseim és én:
- KSH, TÁRKI meg még más piackutatók
- Alapítványok, pl. ismerek területfejlesztésnél, drogrehabilitációs nonprofit intézménynél, hátrányos helyzetűek felzárkóztatásával foglalkozókat
- Politikusjelölt-féleségek, valamelyik már képviselő
- MTA fiatal kutató
- Valami kreatív cégnél vezető, de ő rajzol is
- Mindenféle állami alkalmazott, pl. szocirodában találkoztam évfolyamtárssal
- Kórházban szociális és munkaügyi feladatok
- tanár, de ő mellette tanult nyelvet is, valaki munkaügyi hivatalban van
- HR-esek meg mindenféle humánpolitikai körömreszelgető, igaz, ismerek olyat aki szerintem dolgozik is mert mindig bent ül, de lehet csak ott van meleg
- Aki a zsidóságából akar megélni és emlékközpontokba megy akárminek meg énkivagyok embernek (elég sok zsidó volt a szakon)
- Tévénél valamilyen közönségkapcsolatos izé
- Marketinges
- Nevelőtanár
- Gazdasági elemzői valami
- Környezetvédelmi ügyintéző
- Páran maradtak tanítani az egyetemen
- Újságíró
- Akik kimentek külföldre, valaki Brüsszelben van és egész szépen kapaszkodik felfelé, valaki inkább fogta a diploma előtti szakmáját és kiment Németországba.
Akiknek nem sikerült igazán de nem munkanélküliek - pár év alatt azért úgy tűnik minden végzett talált valamit - azok többségben érettségis adminisztratív munkát végeznek, 1 csaj plázában eladó, egy másik meg elment cukrásznak. Egy meg modell, ő keres a legjobban.
Valaki apu kocsis cégében dolgozik, valaki saját kft-t nyitott.
1 Mekiben dolgozóról tudok de ő még diákmunkázott, miután diplomázott is maradt de már nem kiadóablaknál dolgozik.
Amúgy tényleg szar szak, főleg mostanra... amikor kezdtem még sokan azt se tudták mi ez, én se nagyon - sajnos. Mondták hogy ez milyen érdekes, menjek ide. Én meg hülye voltam, annyi elképzelésem volt, hogy nem tudtam választani és azt választottam, amit mondtak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!