Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mérnök vagy ügyvéd? Tényleg...

Mérnök vagy ügyvéd? Tényleg keresik a mérnököket?

Figyelt kérdés
Lány vagyok, kedvenc tantárgyam a matek. Fizikát is értem, az is érdekel. Jó tanuló vagyok, szinte mindenből ötös, matekból félévkor dícséretes 5-ös. Nemsokára választani kell majd fakultációt, és én nem tudok dönteni. Anya állandóan a jogász szakot hajtogatja, hogy azzal meg tudok élni, de mikorra? Utánaolvasgattam, 5 év egyetem+ 3 év bojtárkodás, aztán lehet saját irodám, de addig nem is kerestem semmit, "hírnevem" sincs, meg ügyvéd ismerősöm se. Az egyik tanárral beszélgettünk erről, ő a mérnökit javasolja, mert a képzés rövidebb ideig is tart, meg ő tudott példát is felhozni, hogy egyik ismerőse külföldön rengeteget keres mérnökként, meg keresik is a mérnököket. Szerintetek? Szóba jöhet a villamos, gépészmérnök, talán a vegyészmérnök is, de a kémiát annyira nagyon nem szeretem. Ezeken kívül milyen mérnöki szakok vannak, amikkel kezdeni is lehet valamit? Építész, építő kizárva, a környezetmérnök is.
2013. márc. 31. 11:57
1 2
 11/12 anonim válasza:
ügyvédjelöltként bedolgozza magát így már nem a nulláról indul nem? erről is szól ez a pár év.
2013. ápr. 2. 15:29
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Nos ha ezt így látod akkor biztosan meg tudod válaszolni az alábbit. Én egy közig szervnél dolgoztam irattárban évekig. Ha a jogi osztályon volt üresedés jogász állásra(akár csak szüléi szabadság miatt is határozott időre) miért érkezett egy nettó 130 ezer fizetéssel járó közig állásra 120-150 pályázat főként ügyvédjelöltektől, vagy már ügyvédkedőktől?
2013. ápr. 2. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!