Mérnök vagy ügyvéd? Tényleg keresik a mérnököket?
Csak vigyáz! nem mind1 hogy milyen mérnök. Olyan mérnöki képzésre menj amit az egész világon lehet alkalmazni.
Ha mások a szabványok és az előírások akkor a magyar mérnököt már nagyon nehezen alkalmazzák.
Magyarországon ráadásul elég hektikus a mérnökök helyzete.
A 90es évek végén a gépész mérnökök voltak bajban, most az építő mérnököknek nem megy a szekér.
Ügyvéd?? Igen jól tudod a feltételeket, hogy lehetsz ügyvéd. De attól hogy letudtad a gyakornoki időt, megvan a 3 szakvizsgád még egy fillér fizetésed sincs!!!!!!!!!!!!! Itt két választásod van, vagy alkalmazott leszel valahol..vagy saját irodád lesz. Alkalmazott ügyvéd elég kevés van, mert minek alkalmazna valaki akinek van irodája, hisz ügyvéd jelölteket alkalmaz inkább mini bérért, sok esetben még a jelölt fizet hogy jelölt lehessen az adott irodában (persze ez nem hivatalosan). Szakvizsga után még elég sok idő mire ügyfélköröd lesz, ha lesz!! Ez egy vállalkozás, semmiben sem más mint mint más szolgáltató foglalkozás...pénzed csak akkor van ha rád nyitják az ajtót a fizetőképes ügyfelek. Anyukád vagy a tévé sztár ügyvédjeiből indul ki, vagy van ismerősötök akinek bejött és kialakult az ügyfélköre.
Ha jó vagy matek fizika meg ilyesmiből..én nem mennék jogra a helyedben annyi biztos.
Azt a mérnökit, amivel nem lehet elhelyezkedni mióta létezik, meg azt, amivel átmenetileg nem, kizártad.
Innentől király a helyzet. :)
Menj mérnökire, ha megtetszik.
De kemény tanulásra számíts.
Előttem lévő válaszolót kérdezem. "lesz saját irodád, akkor "dől a della"." Mitől fog dőlni? Neked már van saját irodás és dolgozol mint ügyvéd egy pár éve legalább? (Tehát saját tapasztalatból mondod amit mondasz.)
Én rengeteg ügyvédet ismerek, szűk családomban is van ügyvéd tehát van rálátásom a pályára illetve a mostani helyzetre. Vannak sztárolt ügyvédek akiket megtalál a média, és hozzájuk tódulnak az emberek ez igaz. De ezeken kívül sok száz ügyvéd dolgozik egy megyében akik szintén saját bejelentett irodájuk van. Kb. egy adott megye ügyvédei közül 10-20 százalékuk keres jobban, a többi elvan mert kényelmes, nincs főnökük, a munka sokszor érdekes. De nem dől a lé egy cseppet sem. Az a sok ügyvéd azért nem keres havi milliókat de még 200-300 nettót sem. (rengeteg a fizetnivaló és az adó ugyebár, természetesen ezt előbb meg kell keresni minden hónapban utána lehet jövedelemről beszélni). És úgy mint máshol vannak rosszabb hónapok, fizetni a járulékokat meg egyebeket akkor is kell ha alig van bevétel. Csak nézd meg azt hogy hányan szüneteltetik a kamarai tagságukat egy adott évben vagy időszakban, és beszélgessél átlag fiatal ügyvéddel aki a nulláról indult (nem volt előtte pl. a papának ügyvédi irodája, vagy nem intéztek neki fix megbízást családilag) hogy dől e a lé hozzá..(én egy ilyet sem ismerek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!