Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek lehet bajom...

Szerintetek lehet bajom belőle? Ha igen mi?

Figyelt kérdés

szeptemberbe költöztem be egy középiskolás kollégiumba,

ami körülbelül egy börtönnek felel meg...

Fogtam magam átköltöztem egy másikba, de az előzőből egyszerűen hiába könyörgök, veszekszek, nem akarnak elengedni, valószínűleg a pénzemet sem akarják visszaadni amivel tartoznak és ezért.

Tehát úgy néz ki, lehet két kollégiumba vagyok egyszerre bejelentve.

Azért gondolom, hogy esetleg bajom származhat belőle "mondjuk kirúgnak a mostaniból",

mert középiskolás mivoltomból, nem kell fizetnem a kollégiumért egyik helyen sem, csupán az ellátásért "kaja."

TEhát az állam fizet értem.

Kérlek ha egy kicsit is járatosak vagytok az ilyesmiben segítsetek!

A másik pedig a pénz visszafizetés, szeptember 1.-én két havit kellett befizetnem "kaja mosoda" ami kb. 30000 forintnak felel meg.

Mivel én kb. 2 hetet töltöttem el a kollégiumban, így visszajár nekem a pénz. A kolesz igazgató helyettese aki roma, eléggé tisztességtelenül viselkedett velem, tehát kétlem, hogy kihúzott engem a listáról és nem úgy van beírva, hogy én már nem lakom ott és félek, hogy a pénzemet nem kapom vissza.

2009. szept. 17. 20:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Szólj a szüleidnek, hogy ez van! Neked bajod nem lehet belőle, mert ez a te döntésed, nem kötelező abban a koliban laknod, ami az előző volt!Nyugodtan változtathatsz, ha nem tetszik.A koli igazgatónak meg kötelesége kihúzni a listáról, és visszafizetni a pénzed!Esetele az előző kolidat az iskola ajánlotta?Hány éves vagy?
2009. szept. 17. 20:58
 2/3 A kérdező kommentje:

Elvileg az iskolához tartozik ez a kollégium.

19 éves vagyok, már van egy szakmám, csak érettségizni mentem ebbe a suliba 2 év alatt teszem le az érettségit...

2009. szept. 17. 21:18
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Elmúltál 18, azt csinálsz, amit akarsz!A kolit is szabadon megválaszthatod, ne legyél félős, álj ki magadért, és mondd meg, hogy mit gondolsz,mit szeretnél ne úgy, hogy "csókolom, szabad-e, meg teccik-e engedni..." Elmondod, hogy ezt és ezt Szeretnéd! Hidd el sokkal célravaeztőbb, ha határozott vagy.Kérj segítséget, ebben az ügyben osztályfőnöktől, szülőtől, vidd be néhány nagy darab haverodat, apukát, unokatesót, stb, hogy magyarázzák el nekik is, hogy miért nem kaphatod vissza a pénzedet, hátha használ ;)

első voltam

2009. szept. 17. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!