Miért mondja azt mindenki hogy annyira könnyű a földrajz?
Tény h nem olyan nehéz mint pl a biokémia de nem könnyű!
sok mindent kell ott is tudni pl a földtörténet vagy a légkör egyáltalán nem könnyű és minden egymásra épül. nem csak arról szól h mondj egy vulkánt meg egy hegyet és meg is van az ötös....nem is értem milyen földrajz órára járt az aki szerint ilyen meg olyan gyerekjáték...
sziasztok,
a kérdéshez visszatérve, utálom, ha valaki lekönnyűzi a föcit. pont azért nem könnyű, mert mindenből van benne, gazdaság, társadalomföci, településgföldrajz, naprendszer (emelten még a nap gömbhéjait, és funkcióit is tudni kell), aztán ottvannak a kőzetek, ásványok, csoportosítás kemikáliák alapján, számolásos feladat (relatív, abszolút páratartalom, aránymérték, távolságok, időzónák), aztán éghajlat, övezetesség, amiket meg is kell érteni, fel is kell fogni. vulkanizmus, légkör... és csak ekkor következik a gazdaság, a kontinensek földrajza, unió kivesézve, és hajnalig írhatnám. tehát aki szerint a földrajz könnyű, az hülye. tegnap emelteztem belőle.
jajjdejó végre valaki :DDD szerintem az volt benne a nehéz, hogy vagytudod-vagynem feladatok voltak, így 2 óra után végeztem is.. aztán elkezdtem szépen áthuzgálni a jó válaszokat, és beírni a szarokat. teljesen megkergültem a végére, és mérgemben beadtam. javítókulcs alapján minimum 75 pontom lesz, maximum 82(amire nem emlékeztem pontosan, azt inkább lenulláztam). igazából az usát nem tanultam meg normálisan:(
a lényeg, hogy most cseppet elszomorodtam, mert TÉNYLEG tanultam.
na, és neked?:D
én pont azokat éreztem könnyűnek, az árvizes feladat túl könnyűnek tűnt, hogy igaz legyen, így nagyon meg akartam tekerni, de nem sikerült. amiben még sokat hibáztam, az az extenzív/intenzív gazdálkodás, az nekem annyira kiesett, sosem érdekelt, tudtam hogy az egyik az ültetvényekre jellemző, másik farmokra, így tippelgettem összevissza. de már nem bánom, ha jól szóbelizek akár 83-85% is lehet, azzal meg én már boldog vagyok.
ELTE földtudományira, illetve Szegedre ugyanígy földtudományira jelentkeztem. na és Te? merre szeretnél? ja, nekem nem kellett hozzá emelt, csak megcsináltam, mert a középszintem 90%, és nincsen nyelvvizsgám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!